Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Son mòrts una seissantena de migrants dins un naufragi davant las còstas de Calàbria

Segon qualques subrevivents, la barcassa èra subrecargada e transportava environ 150 personas

Tèxte legit

 
 
Almens 59 migrants son mòrts dins lo naufragi d’una barcassa davant las còstas de Calàbria. La barcassa èra subrecargada e transportava aperaquí 150 personas segon qualques subrevivents. Naufraguèt dimenge vèspre a Steccato di Cutro, dins la província de Crotona. Demest las desenas de mòrts que son arribats sus la plaja d’aquela vila toristica, i a qualques enfants e un nenet.
 
Las ONG de la zòna afirman qu’an pogut salvar mai d’80 personas, mas crenhon que lo nombre de mòrts pòsca créisser. “Que tombe sus la consciéncia dels qu’empedisson per lei los salvaments, es incomprensible, inuman”, çò a dich l’ONG Open Arms. La coalicion de drecha e extrèma drecha es pervenguda al poder en Itàlia per la promessa de luchar contra las arribadas de migrants.
 
Segon los primièrs elements de l’enquista, los migrants provenián de Somalia, Paquistan e Afganistan mas la barcassa de Turquia. Lo naufragi l’aurián provocat las marridas condicions de la mar; lo vaissèl se rompèt en doas mitats en percutir una ròca a causa de las fòrtas èrsas, e los passatgièrs aguèron pas temps de cridar socors.
 
Save the Children ramenta que las personas mòrtas dins aquel naufragi s’apondon a las mai de 25 000 victimas qu’an perdut la vida en Mediterranèa dempuèi 2014.
 
La primièra ministra italiana, Giorgia Meloni, a plangut “la pèrda de tantas vidas umanas abracadas pel trafec de las personas” e s’es engatjada a trabalhar per evitar “la partença” d’aqueles vaissèls amb de migrants.
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ugenon
2.

#1 Si los migrants èran vertadeirament dissuadats de venir per de leis fòrtas, i  auriá pus  ges de nejadas en Mediterranèia desempuei longtemps ! L'exemple de la politica migratòria Austaliana n'es la pròva…

  • 2
  • 2
Cristina Breuza Italia
1.

Oui..uno brutto e tëribblo nouvèllo. Lou gouvèrn de drecha e extrèma drecha l'è rëspounsabble coumpletamënt.

  • 6
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article