Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una trentena de mòrts dins un autre naufragi en Mediterranèa

L’ONG Sea Watch avisèt que i aviá una barcassa amb 47 personas a la deriva, mas ni las autoritats de Libia ni las d’Itàlia faguèron pas res

Tèxte legit

L’ONG Alarm Phone a assegurat que de desenas de migrants èran mòrts negats dins las darrièras oras après que lor naviri demorèt a la deriva sus la Mediterranèa centrala. “Sèm esmoguts. Segon qualques fonts, de desenas de personas d’aquela nau se son negadas”, çò a raportat l’organizacion dins son compte de Twitter.
 
L’ONG se planh que las autoritats italianas ajan pas res fach. Las aviá ja assabentadas de per abans qu’èra en contacte amb un batèl amb 47 personas a bòrd qu’èra a la deriva après partir de la còsta de Libia. A mai, aviá avertit que las condicions meteorologicas èran fòrça perilhosas e qu’èra de besonh un salvament immediat. Una autra ONG, Sea Watch, aviá prevengut de la situacion d’aquelas personas.
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article