Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vitòria amassarà en julhet 75 joves activistas e locutors de lengas minorizadas

Es dobèrt lo periòde per sollicitar la participacion a l'amassada internacionala HIGA

Un instant d'una edicion anteriora d’HIGA
Un instant d'una edicion anteriora d’HIGA | HIGA

Tèxte legit

A l'entorn de 75 joves locutors e activistas de lengas minorizadas s'amassaràn a Vitòria (Bascoat) en julhet, dins la quatrena edicion de l'Amassada Internacionala de Locutors de Lengas Minorizadas (HIGA segon sa sigla en basco). L’eveniment cèrca de crear un ret de contactes de locutors e d’activistas d’aquelas lengas e de lor prepausar de formacion, compreses de parladisses e d’obradors.
 
Lo comitat organizaire a dobèrt fins al 16 d’abril lo procès de seleccion dels participants, que se tendrà segon lo “critèri principal” de “garentir la diversitat de tota sòrta de participants”.
 
La primièra edicion d’aquela amassada se realizèt en 2011. En 2018 se tenguèt la segonda, que se faguèt sonar HIGA. La comuna de Vitòria decidiguèt qu'a partir d'alavetz se’n fariá una cada dos ans. La tresena, prevista per 2020, la calguèt remandar en 2021 e se faguèt en linha a causa de la pandemia de la covid.
 
 
 
 
Aquesta nòva es adaptada de Nationalia amb qui Jornalet ten un acòrdi de cooperacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Albert Puech Rodés
1.

L'article ditz pas se de joves venguts dels Paises d'Oc seràn presents e qual sera presentit e cossi se farà la seleccion ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article