Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Itàlia declara l’estat d’urgéncia migratòria

La mesura serà en vigor pendent sièis meses e cèrca d’afrontar l’aculhença de migrants e de refortir los espleches de repatriacion e de fòrabandiment

Tèxte legit

Lo govèrn italian decretèt dimars l’estat d’urgéncia per afrontar la creissença del flux migratòri après lo salvament de mai de 2000 personas en Mediterranèa dins la dimenjada. La mesura serà en vigor pendent sièis meses e dotarà las estructuras estatalas de cinc milions d’èuros sortits dels fonzes d’emergéncias nacionalas amb la tòca d’afrontar l’aculhença de migrants e de refortir los espleches de repatriacion e de fòrabandiment, çò expliquèt lo govèrn.
 
La decision se prenguèt al sen del conselh dels ministres a la demanda del ministre de la proteccion civila e de las politicas marinas, Nello Musumeci, que raportèt un aument d’un 300% de l’arribada de migrants per la mar Mediterranèa.
 
“Permetètz-me d’èsser clar: lo problèma se pòt pas resòlver. La solucion es solament restacada a una intervencion conscienta e responsabla de l'Union Europèa”, çò diguèt Musumeci, que puèi assistiguèt a una autra reünion al Ministèri de l’Interior per tractar d’eventualas solucions.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

Estat d’urgéncia migratòria ? Quina urgéncia ? La de se trobar lèu lèu un boc emissari per conténer lo sadol de las populacions europèas democraticas davant l'autoritarisme unilateral de l'ultraliberalisme mondializat qu'es, el, per principi e per definicion, apaurissent e precarizant per totes, e valedor sonque per unea eleita financiària estreita ni eligida in ejectabla pels solets mejans d'expression democratica legals ?

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article