Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaCrau

Un jove a tuat tres passants en los fusilhar per carrièras, a Istre

Una quatrena persona es estada ferida a l’aurelha. La polícia arrestèt sul pic lo suspècte, un jove de 19 ans amb de desequilibris mentals

Un òme aparentament desequilibrat e armat amb una Kalashnikov tuèt dijòus passat tres personas e ne feriguèt una quatrena a l’aurelha, en las fusilhar per carrièras, a Istre (Crau).
 
La polícia arrestèt lo presumit assassin, un jove de 19 ans, près de l’endrech de la fusilhada. Lo jove, nomenat Karl Rose, èra ja conegut per la polícia per qualques afrontaments e per possession d’armas enebidas, segon de fonts policièras de Marselha.
 
Aparentament, las victimas foguèron causidas a l’azard pel suspècte, que patiriá un desequilibri mental e qu’aviá pas agut ges de contacte prèvi amb cap de victima.
 
“Sembla qu’aquela persona aviá una arma de grand calibre, una Kalashnikov, e tirèt sus la multitud”, çò diguèt lo ministre de l’Interior, Manuel Valls, als jornalistas a París. “Es una situacion fòrça inquietanta e demòstra encara un còp lo problèma de las armas en circulacion”, çò apondèt lo ministre. Après se n’anèt sul pic a Istre.
 
 
 

Declaracions del ministre Manuel Valls sus plaça
 



Testimoniatge de la tanta de Karl Rose
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article