Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una jove liceana a descobèrt cossí transformar la cellulòsa de las bananas en plastic

| Fernando Stankuns
Elif Bilgrin, una liceana de 16 ans originària d’Istambol, a descobèrt un mejan de transformar la cellulòsa de las pèls de banana en un plastic isolant que poiriá quitament servir a l’isolacion de cables.
 
Bilgrin foguèt distinguida per la revista Scientific American; mercés a sa descobèrta, recebèt una borsa de 50 000 dolars e la possibilitat de participar a un concors per joves scientifics organizat per Google qu’aurà luòc en setembre.
 
Dins una entrevista publicada per aquela revista, la jove cercaira afirmava que lo sieu “projècte seriá potencialament una solucion al problèma creissent de la pollucion causada pel plastic d’origina petroquimica”.
 
La jove cercaira afirmèt amb fiertat a l’AFP que la sciéncia es sa vocacion e qu’a Marie Curie demest sos modèls. Explicava qu’e mai se lo plastic es fabricat majoritàriament a partir del petròli, tanben se’n sap far a partir de la cellulòsa contenguda dins qualques residús alimentaris.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article