Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Se prevei un an 2024 encara mai caud

Delà los problèmas sanitaris e economics, la calor poiriá complicar los Jòcs Olimpics de París 2024, dont qualques espròvas se faràn en Occitània

| Bru-nO

Tèxte legit

Lo programa europèu de susvelhança de la Tèrra per satellit, dich Copernicus, a emesa una prediccion chepicanta: dins un rapòrt anóncia un an 2024 encara mai caud, çò que, delà los problèmas de santat e d’economia, poiriá complicar los Jòcs Olimpics de París 2024, dont qualques espròvas se faràn en Occitània: las competicions de navigacion se tendràn a Marselha qu’aculhirà tanben d’espròvas de fotbòl amb Bordèu e Marselha.

Lo rapòrt de Copernicus anóncia d’efièch un ivèrn amb de temperaturas mai elevadas que la mejana, e afortís qu’aquela tendéncia se mantendrà tanben durant la prima e l’estiu.

E mentre que la calor s’installa, la secada contunha d’èsser un afar critic e  especialament inquietant.

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pau Casal
2.

"Quò es nonmas de la propaganda", çò ditz lo comentaire precedent. Òc, una propaganda tan plan organizada que n'aguèrem de bravas susadas que nos foguèron de plan mal suportar. Es a son efècte que podèm jutjar de la qualitat de la propaganda. Aquesta es tras qu'eficaça que, malgrat lo freg qu'a fach aqueste estiu, avèm agut l'impression que fasíá fòrça calor e, quitament, nos arribèt de cargar lo capèl per nos protegir lo suquet. Amb la propaganda, o podèm engolir tot.

  • 5
  • 0
Lachaud
1.

Vai far chaud, cha..ud, vai far chaud, enguera chaud, totjorn chaud.....
Un nòu virus menaça l'umanitat! e faudria tornar au masc, aus vacins....
Quò es tot simplament de la propaganda basada sur de las statisticas que son faussas perque an botat los thermometras en plen solelh , alaidonc qu'autre còp eran abritats.
En Limosin ( e sem a 300m/400m d'altitude ), l'estiu a començat lo 15 dau mes d'agost per s'acabar lo 24 dau mesme mes e la températura a pas depassat 32°degres. Lo reste de l'estiu a estat crubert emben pauc de solelh, pauc d'aiga e de las temperaturas pus pres daus 25° que daus trente. En 2024, a Paris i auria benleu de la nevia per la festa dau rugbi. Quò es nonmas de la propaganda.

  • 0
  • 10

Escriu un comentari sus aqueste article