Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sud-Africa retira d’Israèl son personal diplomatic

Segon la ministra de la presidéncia, “se pòt pas tolerar un genocidi jos la susvelhança de la comunautat internacionala”

La ministra de la presidéncia, Khumbudzo Ntshavheni, expliquèt qu’aquela mesura se preniá pr’amor que “se pòt pas tolerar un genocidi jos la susvelhança de la comunautat internacionala”
La ministra de la presidéncia, Khumbudzo Ntshavheni, expliquèt qu’aquela mesura se preniá pr’amor que “se pòt pas tolerar un genocidi jos la susvelhança de la comunautat internacionala” | GCIS

Tèxte legit

Lo govèrn de Sud-Africa anoncièt diluns sa decision de retirar d’Israèl tot son personal diplomatic en causa de la guèrra en Gaza. La ministra de la presidéncia, Khumbudzo Ntshavheni, expliquèt qu’aquela mesura se preniá pr’amor que “se pòt pas tolerar un genocidi jos la susvelhança de la comunautat internacionala”. La mesura rebat la postura istorica de Sud-Africa de sosten a la causa palestiniana, en la comparar amb sa pròpria experiéncia contra l’apartheid. De fach, Sud-Africa aviá ja sollicitat d’Israèl que respectèsse lo drech internacional e protegiguèsse los civils en Gaza.

A mai, l’executiu sud-african a exprimit son chepic per de comentaris mespresants de l’ambaissador d’Israèl en Sud-Africa, e a sollicitat del Ministèri de las Relacions Internacionalas de prene de mesuras contra la conducha sospechada d’aquel diplomata. Coneissèm pas los detalhs d’aqueles comentaris.

D’autres govèrns an tanplan retirats sos ambaissadors d’Israèl, dont Chad, Honduras, Colómbia, Chile, Jordania e Bahrayn.

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article