Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo maraton de Pyeongyang s’es dobèrt als esportius amators estrangièrs

Al delà de la reüssida qu’an darrièrament las corsas popularas de pertot, lo torisme esportiu a tanben aumentat. Es a dire, los viatges per passar una dimenjada dins una vila de l’estrange e per participar a d’espròvas atleticas. Tre ara, los “toristas atletics” an una destinacion possibla de mai: Pyeongyang. La capitala de la Corèa del Nòrd organiza cada an, dempuèi 1981, lo dich Maraton Internacional Mangyeongdae, que se debanèt dimenge passat e que fin finala s’es dobèrt als esportius estrangièrs; e doncas i poguèron participar d’atlètas amators de tot lo Mond.
 
Los esportius vesitaires aguèron, doncas, l’oportunitat de passar en tot córrer pels espacis emblematics de la capitala nòrd-coreana, coma l’Estadi Gim Ilseong (Kim Il Sung), l’Arc de Trionf e la Tor de l’Amistat.
 
Lo maraton de Pyeongyang se correguèt per lo primièr còp en 1981 dins la categoria masculina, e en 1984 dins la femenina.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article