Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Société Générale vòl aquerir Catalunya Banc

| Société Générale
Lo relambi per la presentacion d’ofèrtas constrenhentas per aquerir la banca catalana —nacionalizada dempuèi 2012—, que s’acabava lo 14 de julhet, es estat alongat de quatre jorns, fins al 18 de julhet.
 
Uèi Catalunya Banc trabalha per venir una banca de detalh. Dins aquela dralha, l’11 d’abril passat aviá vendut sa plataforma de gestion d’actius immobilièrs al fons de plaçament Blackstone per un montant de 40 milions d’èuros.
 
Catalunya Banc a mai de 63 milhards d’èuros en actius consolidats e 3,6 milions de clients.
 
BBVA, CaixaBank, Popular, Santander e un fons de plaçament son los autres pretendents. Es ièr que s’es sauput que Société Générale vòl presentar una ofèrta per Catalunya Banc.
 
 
Per de qué lo 18?
 
La data limit per presentar las ofèrtas constrenhentas a passat del 14 al 18 de julhet perque, s'es lo cas que calguèsse far un segond enquant; aquel enquant se poiriá resòlver dins los jorns seguents, de cap al 21 de julhet.
 
CaixaBank, Santander e Société Générale semblarián las bancas dispausadas a far una escomesa mai fòrta per aquerir Catalunya Banc. L’ofèrta de Banco Popular —que se’n parla totjorn, tanben— sembla pas seriosa; Ángel Carlos Ron, president de BPE, aviá manifestat al mitan de junh que l’interès pel total del negòci de Catalunya Banc es “plan bas”.
 
Las condicions de l’enquant, fixadas pel FROB —lo fons de restructuracion de las bancas espanhòlas— son que i aurá sonque un ganhaire en primièra fasa s’una de las ofèrtas foguèsse un 50% melhora que las autras, o se despassèsse almens de 200 milions d’èuros l’immediatament anteriora.
 
Société Générale, a malgrat d’èsser una de las bancas mai importantas d’Euròpa, per ara, solament a doas agéncias en Espanha, a Barcelona e a Madrid. 




Manèl Zabala

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

alfredo garcía
1.

No sé jo si la solució al monumental robatori que s´ha fet aquí arribarà del nord. Ara bé, millor del que s´ha gestionat fins ara aquesta entitat, segur que ho farien. I els micos del zoo també, tot sigui dit.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article