Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

D’aigats catastrofics en Lengadòc

Crescuda del Gardon a Alès
Crescuda del Gardon a Alès | Lapierre Dimitri
Los aigats en Lengadòc an provocat de grands damatges, mai que mai a Alès (Cevenas) e als Banhs de la Maló (Espinosa). Las pluèjas fòrtas e las crescudas dels rius an provocat l’evacuacion de qualques centenats de personas la nuèch de divendres a dissabte.
 
Quatre elicoptèrs e dos centenats de pompièrs son intervenguts. Las carrièras son inondadas, las estradas talhadas e un fum d’ostals son plens d’aiga o de fanga.
 
E mai se, segon los servicis metereologics, l’alèrta es tenguda fins a 10 oras uèi dimenge, la situacion comencèt de se melhorar ièr de ser.
 
Es encara tròp d’ora per conéisser un bilanç de la tragèdia. Los mèdias rapòrtan que i aguèt quatre mòrts la nuèch de dimècres a dijòus dins un camping. La situacion es catastrofica.
 
Midi Libre es, a l’ora d’ara, lo mèdia que mai d’informacions fornís sus aquela catrastròfa, en ne publicant de testimoniatges e fòrça fòtos espantantas.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article