Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Marie Thomas: las pulsacions secretas

Arborescéncia [Arborescence]
Arborescéncia [Arborescence]
En ganhant sovent de primièrs prèmis als salons d’art de pertot, Marie Thomas es una pintora plasticiana qu’expausa al país e endacòm mai. A vendut quitament a Nòva York, Hong Kong e Sydney. Fa tanben d’esculturas de papièr e dirigís de formacions.
 
Qualques unes de sos obratges an integrat de colleccions publicas. Demièg sas grandas pinturas cal mençonar l’Arbre de Paraula, de 8 mètres de naut, comandat per la comuna de Balmar (Tolosan).
 
Dins son òbra, los blancs e negres dominan en s’unissent a una sola color de tèrra o d’òcre e es aital que fa destacar la part bèla “coma una traça de l’istòria dins sos vams e dobtes entremesclats“, çò ditz. L’artista tòca la pintura a plena man o amb los dets: “Es insasibla! Alavetz aital, ela me toca a son torn!”
 
Segon lo sit canadenc Croniquart, “l’epicentre, lo sistèma nerviós de sas òbras, compòrta fòrça recèrcas plasticas: fretadís, transparéncia, relèu, matèrias, colada, opacitat, son tantas aisinas expressivas, animadas per son ardor incresabla d’exploraira plasticiana” .
 
Es aquel trabalh de l’interior tan sensible e sensitiu, amb de títols coma Pulsacions secretas, que nos fa comprene sa recèrca de l’intim e l’aventura de l’esperit.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Amb aquesta cronica descobrissèm qu'avèm un fum de pintres de tria al país que valon mai que los repapiaires del pincel que nos presenta de còps FR3.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article