Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’èx-cònsol de Perpinhan Jean-Paul Alduy sosten l’independéncia de Catalonha

“L’existéncia d’un estat catalan donarà una soliditat definitiva a las nòstras lenga, cultura e identitat que partejam”

L’èx-primièr cònsol de Perpinhan e èx-senator francés (UMP) Jean-Paul Alduy a mostrat son sosten a l’independéncia de Catalonh e Aran e a la candidatura nomenada Amassa per l’Òc (Junts pel Sí), amb CDC, ÈRC, los Democratas, lo Movement d’Esquèrra e Avancem, que compta amb lo sosten de l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC) e d’Òmnium Cultural.
 
Dins un vidèo publicat per l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC) de Catalonha Nòrd, Alduy ditz que “l’importància d’aquel moment democratic, CDC, ÈRC, l’ANC e Òmnium Cultural l’an compresa e an fach una lista comuna, Amassa per l’Òc. Aquò es una granda decision”. Dins son messatge mòstra tanben son admiracion per Artur Mas, “per la volontat, per la determinacion sus lo camin tan malaisit cap a l’independéncia de Catalonha”.
 
Tocant Catalonha Nòrd, Alduy crei que l’independéncia de Catalonha es un enjòc. “Aicí a Perpinhan fasèm partida dels Païses Catalans e, de segur, l’existéncia d’un estat catalan donarà una soliditat definitiva a las nòstras lenga, cultura e identitat que partejam”. E apond qu’es “segur del succès de la lista Amassa per l’Òc que serà un passatge decisiu cap al referendum per l’independéncia”.
 
Vaicí lo messatge en vidèo de l’èx-primièr cònsol de Perpinhan:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
8.

Rosselló i Catalunya, tot és la mateixa nació, els PP.CC.
Visca la Terra...Lliure.!
"Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
7.

#5 E ben! Se los catalans an las cavilhas conflas, los franceses deven patir d'elefantiasis! Dempuèi mai de dos sègles, aquò arrèsta pas! E França per aquí, e los franceses par alà, e qu'es la lenga mai clara del mond, e que i a pas de pus polida geografia... Benlèu es per aquò que lo gal garda las cavilhas dins lo fems, per que se veja pas tròp lo conflas que son! Nos farián rire aquelas peguesas nos aguèssen pas costat tres guèrras dempuèi 1870 e de desenats de milions de mòrts. Aquò perque tanben i a pas pus umanista que França.

  • 3
  • 0
Peter Nollet Brussèlas
6.

Segur que l'independéncia de Catalonha ajudarà la lenga catalana, mas soi pas segur que pòsque melhorar la situacion del catalan en França. Lo luxemborgés es plan viu e oficial dins l'estat luxemborgés. Aquò empacha pas qu'es pus gaire emplegat dins la region d'Arlon (Arel), del costat belga de la frontièra.

  • 2
  • 0
roucau
5.

#4 "Nous sommes magnifiques, les Catalans." Les chevilles, ça va ?

  • 0
  • 9
Francesc Palma de Mallorca
4.

La nostra nacion catalana se's reconeguda coma atal per l'estat espanyol, encara no serà pas reconeguda completament perquè hi mancarà la Catalunya Nord. Naturalment que lo milhor es l'independència per poder ser un jorn liure la magnífica nacion catalana.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article