Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Se presenta una veitura descapotabla de fusta a la fièra del mòble de Milan

Setsuna es un prototipe de la veitura electrica de la societat japonesa Toyota

Lo Salon del Mòble de Milan es una fièra que mòstra las darrièras novetats e innovacions liadas al sector del mobilièr. Dimars passat s’inaugurèt amb un convidat inusual: Toyota. La rason, es qu’aquela societat japonesa d’automobilas i presenta un prototipe de veitura descapotabla biplaça qu’es electrica e qu’es facha mai que mai de fusta. Aquela esportiva ecologica se nomena Setsuna, çò qu’en japonés vòl dire “moment”, pr’amor que se vòl soslinhar amb aquel nom los moments epecials e efemèrs qu’òm pòt viure amb aquela veitura. La tòca del fabricant japonés es ara de far de veïculs que sián unics.
 
Lo dessenh “rètro” de Setsuna a tanben fòrça sens per Toyota: es coma una “maquina del temps” que vòl simbolizar la transformacion qu’experimentan las veituras long dels ans e lo ligam amb lors proprietaris. De fach, un dels indicadors del taulièr de contraròtle es un comptador que marca lo cors del temps long de l’istòria d’una familha a bòrd de Setsuna. Lo comptador contunha d’avançar e mai se la veitura passa d’una generacion a una autra.
 
La veitura fa 3 mètres de long e 1,4 de larg e es facha amb de fusta de divèrses tipes. Las pèças son jonchas amb una tecnica tradicionala japonesa qu’a pas de besonh de clavèls nimai de vises.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Maco, però ens estem menjant eles boscos.
No és tant maco.
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article