Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

França prolonga tornarmai l’estat d’emergéncia

La mesura dona de poders excepcionals a l’estat e se deviá acabar en febrièr passat

L’estat francés a decidit de manténer l’estat d’emergéncia almens fins a la fin de julhet. Aqueste dijòus passat, 19 de mai, l’Assemblada nacionala francesa ratifiquèt la decision del Senat per 46 vòtes en favor, 20 contra e 2 abstencions, segon çò que rapòrta Le Monde. L’Assemblada a 577 deputats.
 
Lo ministre de l’interior, Bernard Cazeneuve, justifiquèt la mesura en disent que correspond a un “contèxt sense precedents de risc de terrorisme”.
 
L’estat d’emergéncia foguèt decretat après los atemptats del 13 de novembre e dona al govèrn e a l’estat francés de poders excepcionals que son estats fòrça criticats. Durant son aplicacion, los partits d’esquèrra e las associacions que defendon los dreches umans son inquietas qu’aquela disposicion repressiva se perpetue long del temps. D'efièch, en febrièr passat, l’Assemblada francesa aprovèt de prolongar l’estat d’emergéncia fins al 26 de mai, e ja alavetz se denoncièt que solament s’emplegava la disposicion per reprimir de militants ecologistas.
 
 
Supression de la Convencion Europèa dels Dreches Umans
 
Tant que durarà l’estat d’emergéncia, l’estat francés a decidit de suspendre son adesion a la Convencion Europèa per la Proteccion dels Dreches Umans e de las Libertats Fondamentalas. O faguèt en tot mandar una comunicacion oficiala al secretari general del Conselh d’Euròpa, Thorbjørn Jagland, coma o raportèt Geopolítica.cat e coma o confirmèt Le Monde.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Els assessins, són assessins aquí i a tot arreu, però, perquè de tot plegat ? La mort dels innocents, tant aquí com al Món Àrab, els motius de l'odi total contra Occident, tanta guerra.
Potser hem fet alguna cosa malament, tenen motius per odiar-nos així? Qui els manté?Al govern Sirià Tirà, l'ha mantingut Rusia, i als altres, qui? O potser som nosaltres qui ho em montat tot i és el poble qui ho paga?
Cuantes respostes s'han de donar, i quantes explicacions.
Fins que tot s'alcareixi, cladria que ens messuressim una mica, perquè si mirem com com està Síria, Líba, Palestina, Irag, Afganistan, Iemen, Malí, etc. Potser hem fet quelcom de malament.
Recapacitem,entre tots.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 1
francesc palma de mallorca
1.

per poder violar melhor los dreites de l'home. Se vol luitar contra lo terrorisme lo que ha de far es fotre l'EI, amb l'ajuda d'america o sensa ela.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article