Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Oscar Pistorius condemnat a sièis ans de preson per l’assassinat de Reeva Steenkamp

Lo sextuple campion paralimpic èra assignat a domicili per l’omicidi de sa companha en 2013

L’esportiu sud-african Oscar Pistorius es estat condemnat dimars passat a sièis ans de preson per l’assassinat sa companha Reeva Steenkamp, lo jorn de Sant Valentin de 2013.
 
Lo sextuple campion paralimpic èra assignat a residéncia en cò de son oncle a Pretòria après aver passat un an en preson. Contunhava de pagar dins aquela demòra sos cinc ans de preson per “omicidi involontari”, qu’èra sa condemnacion en primièra instància. Mas en apelacion, la justícia a requalificat lo crime en assassinat; per aquel drama, podiá èsser condemnat almens a 15 ans de preson. Pasmens, la jutgessa a afirmat qu’una senténcia mai dura seriá pas estada justa.
 
Çai jos podètz veire lo vidèo del moment que l’an declarat colpable.
 
 
 
Pistorius es acusat d’aver tuat sa companha, Reeva Steenkamp, lo 14 de febrièr de 2013, amb quatre còps de fuòc après l’aver batuda repetidament sul cap amb un baston de cricket. L’esportiu declarèt qu’aviá confondut la femna amb un raubaire, e que de darrièr la pòrta de la sala de banh, l’auriá fusilhada per error; aital o publicava lo jornal Beeld. Mas la polícia confirmèt pas aquela version. Lo 17 de febrièr, segon City Press, la polícia trobèt un baston de base-ball plen de sang al domicili de l’esportiu. Aquel jornal descriviá Pistoirus coma un paranoiac amb un amor obsessiu per las armas.
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article