Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cinc policièrs mòrts a Dallas per de franctiraires dins una protèsta contra la violéncia policièra

Dins l’encastre d’una manifestacion per la mòrt de dos negres a las mans de policièrs fa qualques jorns

Cinc policièrs foguèron tuats e d’autres sièis foguèron ferits —dont dos en estat critic— dins la nuèch de dijòus a divendres a Dallas (Estats Units). Los fusilhèt un franctiraire mentre que se debanava una manifestacion de refús de la violéncia racista dels policièrs estatsunidencs contra los negres. Un civil tanben foguèt ferit.
 
La protèsta aguèt per origina la mòrt de dos òmes negres a las mans de la polícia. Las agressions foguèron enregistradas en vidèo e los imatges se difusèron sus Internet en generant una indignacion màger.
 
Segon de fonts de la polícia de Dallas, de franctiraires agiguèron dempuèi un endrech naut, “en ensajant de ferir e de tuar tant d’agents coma podián”. Ara i auriá almens tres personas arrestadas. Mas lo cap de la polícia, David Brown, es estat incapable d’especificar quantas personas poirián èsser implicadas dins la fusilhada. Lo principal suspècte que la polícia seguissiá se seriá suicidat segon los mèdias locals.
 
 
Tuats per los policièrs
 
Dijòus i aguèt de manifestacions e de protèstas dins qualques vilas estatsunidencas contra la mòrt de Philando Castile, en Minnesòta, e Alton Sterling, en Loïsiana. Castile, a trenta dos ans, moriguèt fusilhat per un policièr que l’aviá detengut perque son veïcul aviá un lum avariat. Dins un vidèo enregistrat per sa companha se vei coma agoniza mentre que los agents lo visavan totjorn amb lo pistolet. La velha, Alton Sterling foguèt tuat a Baton Rouge per dos policièrs que ja l’avián arrestat.
 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9s_gMm6ROAI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
4.

Lo racisme dels estats del Sud en mans de la policia influenciada pel Kuklusklan,es una causa arcaica que lo govern federal hauria d'investigar. Los ligams de la policia amb lo kkk

  • 1
  • 0
Cafi
3.

#2
Crèsi pas a la libertat de paraula per una premsa subvencionnada per un estat.

http://www.observatoiredesgaspillages.com/2014/05/montants-des-aides-a-la-presse-2013/

http://lesmoutonsenrages.fr/wp-content/uploads/2013/01/carte-du-parti-de-la-presse-et-de-l-argent.jpg

Remebra té de
PPDA
Guénolé
Chatillon
e tantes autres qu'an pres un cofal...

E l'humanité es lo sol papafard qu'es estampat en Belgica, d'aqui qu'en França es car de tròp.. aprèp te venon explicar que cal salvegardar los emplecs en França....
:-)

  • 2
  • 0
manjacostel Murèth
2.

#cafi
Fin finala ne sèm a 555 negres tuats a mièg 'annada. Vòlon las armas per totes , e ben las an! E lo Trump que disià qu'als"States " lo chaple del Bataclan serià pas possible , e ben après Orlando et autres creson de tener la vertat Alara que i a mai de trenta mila mòrts cad' an. I aguèt aquesta annada un nen per tuar la sai maire en jogant ambe lo pistolet mairal, una femna afogada d'armas . Vesèm plan qu'es un pais fòrça violent! Quand al Vachinton Pòst fa bèl temps qu'a quitat sa libertat dempuèi lo chaple dels Twin Towers e lo "security act " que totes los jornalaires US daissèron tombar son drech de paraula, un pauc come l'estat d'urgencia de Casanòva e de Valls, mas qu'an pas tornat trobar dempuèi . Es a dire qu'es coma aici levat qualques jornalets coma la Croix , l'Humanité, Marianne , lo Monde Diplomatica , Mediapart e de segurl o Jornalet...

  • 5
  • 2
Cafi
1.

Lo tiraire ça diguèt que volia tuar de policiers blans. Policiers qu’enrodavan una manifestaticion contra-racista en seguida a dos negres qu’aviam estat tuats par la policia.
Als estats Unis segur que la policia onte i a blancs, negres, latinos,eca.. Procedis pas coma dins exagona. S’òm te dis de broncar pas, cal pas cilhar, si que non la policia es en drech de tirar.
Meteis per la legitima defensa publica qu’a res a vèire ambe çò qu’avèm dins l’exagona..
S’òm dintre en çò teu per efraccion as lo drech de tirar … e saràs pas acochar per justicia.
Autre país autre biaís de far.
A la legida de la premsa de frança, se pòt pensar qu’enlàmont aquestes paures negres son tuats mai que los autres. Mas al estats unis i a d’estatisticas etnicas.
En seguida d’aquels evanaments lo washington post publiquèt las estatisticas dels ‘Tuats per la policia’.
Atal se pòt legir que la policia tuèt 404 blancs, 258 negres, 172 latinos e 38 autres…
Atal avèm 909 òmes tuat per la policia als etats unis.
Me pausi la question quantes d’americans natius (indians).
https://www.washingtonpost.com/graphics/national/police-shootings/
Se rementar que lo wasington post es pas un papafard coma la premsa franchimand, doblidem pas
Qu’es lo washington post que faguèt caire lo president Nixon, causa totalament impossible dins l’exagona.
D’aprep lo « Bureau of justice statistics” la populacion afro-Americana es responsible de 52% dels òmicidas, e que 93% dels afro-Americans assassinats o fuguèron per d’autres Afro-American.
De notar que los afro-American son massissament representats dins la policia.

D’un autre costat los afro-Americans foguèron d’esclaus als estats unis ? estats Unis que faguèron un genocidis sus las populacions nativas (indians)…
De que ne pensar de tot aquò ??? De qual ten interest de montar las comunotats las unas contra las autras ?
E mentre tot aquel temps una entresenha : ‘Manuel Barroso’ lo que foguèt President de la comicion europenca es ara emplegat per Goldman Sachs coma conselher al vist de sa coneissença de la causa europenca…… e doblidem pas tanpauc totes aqueles que de Golman Sachs en agut responsabilita al nivèl europenc….

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article