Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo ministre dels afars exteriors espanhòl reconeis a l’ÒNU que l’independéncia de Catalonha e Aran avança a pas de gigant

Segon lo ministre interimari, l’estat espanhòl se tròba, a l’ora d’ara, dins una posicion ont es “mens capable d’afrontar aquela situacion”

Lo ministre interimari dels afars exteriors espanhòl, José Manuel García–Margallo, reconeguèt ièr a l’ÒNU que lo procès d’independéncia de Catalonha e Aran avança a pas de gigant. Dins una amassada amb los jornalistas, lo ministre citèt un frasa que la prononcièt l’òme politic catalan Francesc Cambó en 1927,  que “Catalonha serà independenta solament se l’estat espanhòl es immergit dins de conflictes intèrnes” e dins aquel sens remembrèt qu’“un govèrn interimari es un govèrn flac”.
 
En mai d’aquò, García-Margallo demandèt al Partit Socialista (PSÒE) que quitèsse de blocar la formacion d’un govèrn del Partit Popular a Madrid, pr’amor que l’estat espanhòl se tròba, a l’ora d’ara, dins una posicion ont es “mens capable d’afrontar aquela situacion” d’independéncia de Catalonha e Aran. “Es coma boxar amb una man estacada dins l’esquina”, çò apondèt.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Enric
6.

Cada còp que s'utiliza l'expression "Catalonha e Aran", me fa pensar a " Royaume de France et de Navarre"... Sabèm cossí s'acabèt : en locucion per far rire lo monde.

  • 2
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

És estrany que un ministre de un govern, que va a totes contra Catalunya, ara digui a l'ONU que això avança.
Segur que hi ha trampa, i que aviat en sentirem parlar, però és segur que el procés avança, i que aviat , si no ens confiem tindrem resultats.
Mentres, "els fatxes al clot!", i fora el mal govern!
Visca la Terra...Lliure!
"El Tàrrega".

  • 4
  • 0
ivan
4.

el PP no havia promes en campanya que aço no passaria?

  • 2
  • 0
francesc palma
3.

Cresi que hi ha un pacte entre lo govern de destra catalan e lo d'extrema destra de Madrid, per far creire qu' el procès independentista va envant. E far pas res de las dues bandes. En realitat s'ha fait pas res, solament destroçar la vida de Jordi Pujol.

  • 2
  • 1
MOSCA CANHISCA Occitània
2.

#1 Sabètz legir l'occitan ?

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article