Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nacho Sacau a conquistat una autra cima d’Imalaia

L’alpinista aranés Nacho Sacau venquèt ièr Imja Tse (6189 m) acompanhat de l’alpinista catalan Gerard Subirà

| The Secret Spot
A 5h30 de ièr dimècres (9h30 en Occitània) l’esportiu aranés Nacho Sacau, acompanhat del catalan Gerard Subirà, coronava l’Imja Tse, tanben conegut coma Island Peak, una montanha de 6189 m en Imalaia, çò rapòrta The Secret Spot de Vielha, que sosten l’expedicion.
 
Sacau e Subirà èran lo 20 d’octòbre passat al Cho La, un còl de 5300 m d’ont montèron al campament basa de Chomolungma, tanben conegut coma Everest, per s’aclimatar abans conquistar Imja Tse.
 
Es pas lo primièr succès de Sacau en Imalaia. En decembre de 2015, el tot sol conquistèt la cima del Nun Kun de 7135 m. E mai se 5 personas participavan a l’expedicion, l’alpinista occitan foguèt lo sol a arribar a la cima après l’abandon dels autres expedicionaris, çò raportava AranNau, que tanben publicava una entrevista de l’esportiu aranés.
 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Amics per sempre. La Senhera oriflama e la crotz de Tolosa

  • 0
  • 0
núria girona
1.

enhorabona als dos espanyols que ham conseguit pujar ... estem contents de la vostra gesta

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article