Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo discors implacable de Meryl Streep contra Donald Trump

L'actritz remembrava que lo president elegit s'èra trufat d’un jornalista andicapat

L’actritz Meryl Streep recebèt diluns passat lo Glòbe d’Aur (Golden Globe) d’onor per sa carrièra e sa contribucion al mond del cinèma. Dins son discors Streep critiquèt Donald Trump, que fa gaire foguèt elegit president dels Estats Units. L’actritz remembrèt que “totes los que sèm aicí fasèm partida dels sectors mai escarnits de la societat estatsunidenca: Hollywood, los estrangièrs e la premsa”.

 

De tot biais, la critica mai dura contra Trump foguèt pas brica ironica. Streep foguèt quitament a mand de plorar mentre que parlava:

 

“Mas ongan una interpretacion m’a estonat e a enfonzat sos gafets dins mon còr. Non pas que foguèsse bona, mas èra eficaça e capitèt plan. Faguèt s'estraçar del rire lo public. Foguèt quand lo que se voliá assetar sus la cadièra pus respectada del nòstre país imitèt un jornalista andicapat. Una persona a la quala èra superior en privilègi, poder e capacitat de respondre. Quand o vegèri me trenquèt lo còr e encara pòdi pas quitar d’i pensar, pr’amor qu’èra pas un filme, èra la vida reala. E aquel instint d’umiliar, quand es interpretat per qualqu’un amb de poder, s’infiltra dins la rèsta de la vida de la rèsta de la societat. E balha, d’un cèrt biais, la permission a la rèsta del mond per que fagan la meteissa causa. La manca de respècte convida a la manca de respècte, la violéncia incita a la violéncia. Quand un poderós se servís de sa posicion per umiliar, totes i perdèm”.

 

Aquí podètz veire tot lo discors complet de Meryl Streep:

 

 

 

Çò que Streep criticava es lo moment que Trump se trufèt d’un jornalista andicapat del jornal The New York Times. Vaicí lo vidèo d’aquel moment vergonhós:

 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
4.

La guerra de Siria comencet dins los darreirs vuit ans de la presidencia d'Obama, fa cinc ans que dura, mas lo pitjor es Hilary que portava lo ministèri d'afers exteriors. Ela creet quatre guerras mai, e ha batut lo record de venda d'armas. Hauria de ser jutjada per crims de gerra, e Obama tamben.
Visca Tarrega una ciutat molt polida !

  • 0
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Francesc, la guerra la va començar en Bush, Obama no podia fer res, els dues cambres eren dominades pels republicans, ell s'ho va trobar tot fet, i tot es petroli i armes, i qui controla quest mercat?
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 1
brisquimi
2.

#1 a ben rason, Francesc de Palma, una bona amiga mieuna , de cops quie i a, fasié una imitacion ben reüssida d'un endecat mongolian qu'èra un de sos cosins germans. e nos fasié rire, ajustarai qu'èra pas presidenta de la republica e degun li trobava a redire

  • 3
  • 6
francesc Palma
1.

Aquesta actritz que pensi lo que han fait durant los dos mandats d'Obama,pendent cinc ans han estat organizant la guerra contra Siria a base de mercenaris terroristas EI. Ha mort mai de dos- cents cinquanta mil civils. E las intencions d'Obama e sobretot de Gilari era de continuar amb la guerra durant sa presidencia.

  • 1
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article