Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Betelèm: se dobrís uèi l’ostalariá de Banksy amb “las piègers vistas del Mond”

S’agís d’un establiment decorat per l’artista de carrièra que denóncia la barralha que l’alcèt Israèl en 2003, e qu’a tanben la tòca de reviudar lo torisme e los artistas locals

| www.banksy.co.uk
Banksy, l’artista de carrièra engatjat e fòrça conegut, participa al projècte d’una ostalariá que s’inaugura uèi a Betelèm (Palestina). En aquesta ocasion, l’òbra del graffitaire es lo decòr de l’establiment, que tot aqueste representa una denóncia del mur que l’alcèt l’estat d’Israèl en 2003. Se nomena The Walled Off Hotel e dobrís sas pòrtas uèi, 11 de març. Òm se pòt lotjar dins de cambras totas plenas d’art engatjat per denonciar lo conflicte en Palestina, a partir de 30 dolars per nuèch.
 
Segon lo director de l’establiment, s’agís de “l’ostalariá amb las piègers vistas del Mond”, car los òstes poiràn solament veire de lors fenèstras estant la barralha que devesís Cisjordania, una paret de betum d’uèch mètres de nautor. Las cambras tenon de graffitis faches pel quite Banksy e tanben d’autres artistas coma Dominique Petrin e Sami Musa.
 
L’idèa del projècte es d’atraire de toristas per revitalizar l’economia locala dins una vila de 32 000 abitants envoutada per 18 installacions de colons israelians, practicament isolada de la rèsta de Cisjordania.
 
En mai d’aquò, lo Walled Off cèrca de venir un centre d’exposicions per que los artistas locals, que patisson de restriccions per viatjar a l’exterior, pòscan far conéisser lors òbras.
 
Banksy es un artista tant conegut coma desconegut. Son òbra engatjada, especialament a Calais, es fòrça celèbra, mas se desconeis son identitat. Dempuèi qualques annadas l’artista a mostrat un interès constant pel conflicte en Palestina, amb de memorablas òbras que denóncian la situacion e critican las politicas de l’estat d’Israèl, dont la bastison de la barralha de separacion, que l’evòca l’ostalariá.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Vegi un video d'un saudí, amb sa bata blanca e son mocador blanc al cap, que portava una bossa esportiva e anava pel carrer, quan es trobava a qualcú li tirava la bossa damunt . S' haguessetz vist coma corria la gent, non s'ho pensaven dues vegadas que hi duia dins la bossa. Per esbutsar-se de riure.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article