Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An presentat de robòts que legisson las ondas cerebralas, e un autobús autonòm

La fièra mondiala sus la tecnologia e la robotica, que ven de se téner a Hannover (Alemanha), a presentat sas novetats

Benlèu la novetat pus estonanta es un robòt que se contraròtla amb un escanèr e que legís las ondas cerebralas d’una persona, de sòrta que, quand la persona fa un movement, lo robòt lo repetís
Benlèu la novetat pus estonanta es un robòt que se contraròtla amb un escanèr e que legís las ondas cerebralas d’una persona, de sòrta que, quand la persona fa un movement, lo robòt lo repetís
La fièra mondiala sus la tecnologia e la robotica, que ven de se téner a Hannover (Alemanha), a presentat ongan de robòts qu’escanerizan lo cervèl, capables de recebre d’òrdres dels umans e de preparar, per exemple, un cafè; tanben s’es mostrat un autobús autonòm.
 
Benlèu la novetat pus estonanta es un robòt que se contraròtla amb un escanèr e que legís las ondas cerebralas d’una persona, de sòrta que, quand la persona fa un movement, lo robòt lo torna far.
 
An tanben presentat un autobús sens menaire, que per mejan de captors e de camèras, fa un percors preestablit, arrèstes compreses.
 
Los engenhaires an explicat que la morfologia dels robòts a pas evolucionat. E mai se se podián far pus semblables als umans, aquò nos poiriá destorbar.
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Però que no ho sabem fer nosaltres tot això?
Cal de veritat?
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Serà polit lo mond de deman. Demorarem a l'ostal a farde grais en engolissent de telerealitat e autras emissions esportivas a bodre mente que los robòt baralharan d'en pertot.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article