Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

País Valencian: lo mesprètz de l’estat espanhòl marca la Diada del 25 d’abril

Trenta mila personas an manifestat a Valéncia en revendicant un finançament mai just

| Acció Cultural del País Valencià
Aperaquí 30 000 personas manifestèron dissabte per carrièras a Valéncia per commemorar lo 25 d’abril, çò es la Diada, la jornada nacionala non oficiala del País Valencian. Lo 25 d’abril, los valencians se recòrdan de la casuda del Reialme de Valéncia en 1707 davant las tropas borbonosas. Catalonha tombariá en 1714 e Malhòrca en 1716. Aquela desfacha representèt la fin de las institucions pròprias e la castelhanizacion del país.
 
 
N’i a pro!
 
La manifestacion seguissiá la crida d’Accion Culturala del País Valencian (ACPV) jol lèma “N’i a pro! Per un finançament just”, que planhiá lo budget de l’estat espanhòl que discrimina e mesprèsa lo País Valencian.
 
La manifestacion foguèt una de las mai revendicativas de l’istòria e i participèron de representants de las institucions valencianas, dels partits politics, dels sindicats e de las associacions socialas e culturalas tant del País Valencian coma de la rèsta dels Païses Catalans, coma o podètz veire dins los imatges que seguisson.
 
 












 
Ridicul istoric de l’ultradrecha anticatalanista
 
Ongan, la contramanifestacion que l’organiza l’ultradrecha anticatalanista, amassèt pas qu’una cinquantena de personas. Lo collectiu d’antifaissistas del País Valencian n’a publicat d’imatges sus Twitter.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

La resposta del Poble valencià és clara, l'estat espanyol no els agrada, i ni un minut mes dins seu, i així a tot arreu, a molts llocs, del territori ibèric surten veus en contra d'ell, i cada cop en son més, i més.
Així que fora pors i Canya cintra espanya! Que això rutlla.
Fins el dia de la seva fi...
Visca la Terra...Lliure!
Ah, i Despertaferro!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Èri a al País Valencian quand se faguèt lo recampament de Gandia sus : “Es possible un setmanari català al País Valencia?” Aquel setmanari es “El temps” e 35 ans après “El temps” es totjorn aquí. Malgrat los Blaveros, Malgrat lo PP, Malgrat l’esquèrra “de governament” flaca.
Après tant d’annadas de demolicions de tota mena, fa placer de veire tant de mond dins las carrièras de Valéncia per tornar levar lo cap.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article