Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Unitat d’Aran se pronóncia contra lo referendum sus l’independéncia del 1r d’octòbre que ven

L’assemblada dels militants assegura que parla en nom de la majoritat sociala dels araneses e argumenta que vòl pas renonciar a èsser amb Catalonha e amb Espanha

Unitat d’Aran a publicat un comunicat qu’afirma que l’assemblada dels militants del partit se mòstra contrària a la tenguda del referendum independentista del 1r d’octòbre que ven, çò rapòrta Aué TV.
 
L’assemblada dels militants assegura que parla en nom de la majoritat sociala dels araneses, e argumentan que vòlon pas renonciar a èsser amb Catalonha e amb Espanha.
 
“UA-PNA se posicione a favor dera majoria sociau aranesa que vò somar, que non vò renonciar ne a Catalonha ne ara rèsta d’Espanha, e qu’ac vò hèr per miei dera unica via possibla en democracia: eth dialòg, eth pacte e eth respècte ar Estat de dret”.
 
En mai d’aquò, demandan que se respècte lo fach qu’Aran es considerat coma una realitat nacionala diferenciada dins Catalonha.
 
Unitat d’Aran se definís coma “Partit Nacionalista Aranés” e mai s’es restacat al Partit Socialista de Catalonha e al PSÒE espanhòl.
 
 
De discordàncias
 
Ça que la, la vila de Les, governada per Unitat d’Aran, aprovèt lo 19 de junh passat una mocion de sosten al referendum d’independéncia de Catalonha e Aran del 1r d’octòbre venent e aculhiguèt un debat sus l’avenir d’Aran après lo referendum. Justament es en seguida d’aquel debat qu’arriba lo comunicat d’Unitat d’Aran.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
10.

Casum! Que volen, son Occitans i volen seguir a spain? Com ha dit l'Artur de botiflers n'hi ha molts, però uns imbècis que renuncien a la seva llibertat, per estar dins d'un estat Anacrònic i tercer mundista a nivell emocional, com el que estem, i que es spain.
Perdó però d'Aranesos en tenen ben poc, i d'Occitans encara menys.
De sempre tots sabem que som i que volem, i ara uns i... no podran posar pals a la roda, pel que s'ha d'esdevenir, o fotet ,potser ja ha passat!
Ai, ai, ai, que aquests botiflers tenen els dies contats!
M'entres: Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 4
  • 0
Òscar Batet Mataró (El Maresme - Catalunya) - Enamorat del poble de Les i caminador de l\'Aran.
9.

Evidentment algun dia l'Aran haurà de triar en seguir pertanyen a la futura República de Catalunya, anar-se'n i seguir sent d'España o bé, fer un referèndum d'Independència i fundar la República de l'Aran. Ara bé, seguir com aranesos a España i Catalunya con fins ara...

  • 7
  • 0
francesc Palma
8.

Se's associat al SOE no es pas estranh.

  • 6
  • 0
E Passa Que T Ai Vist Lo Clapàs (Montpelhièr)
7.

“UA-PNA se posicione a favor dera majoria sociau aranesa que vò somar, que non vò renonciar ne a Catalonha ne ara rèsta d’Espanha."
Où ? Lo burre, l'argent dau burre e lo cuol de la cremièra ?

  • 18
  • 0
Alfonso guerra España
6.

Nos lo hemos cepillao, Paco

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article