Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brasil: an condemnat Lula da Silva a nòu ans e mièg de preson

L’acusan d’acceptar de subornacions en escambi d’autrejar de concessions. Es lo favorit de l’eleccion presidenciala de 2018 segon los sondatges

An condemnat l’èx-president de Brasil Luiz Inácio Lula da Silva a nòu ans e mièg de preson per corrupcion passiva e blanquiment de cabal. Lo jutge federal Sergio Moro a conclús que i aviá pro de pròvas per lo condemnar. Moro vei de signes que l’èx-president acceptèt de subornacions (d’argent e un apartament) en escambi de l’autrejament de cèrtas concessions.
 
Lula es lo primièr president de l'istòria de Brasil sentenciat per corrupcion.
 
Ara l’èx-president poirà pausar un recors a la senténcia e lo tribunal de segonda instància decidirà se l’embarran provisòriament en preson.
 
E mai l’acusen d’autres quatres delictes presumits, Luiz Inácio Lula da Silva es lo candidat preferit per la presidenciala de 2018, segon los sondatges
 
Per comprene melhor la complèxa situacion de la politica brasilièra, recomandam l’article d’opinion de Dídac Cerezo “Mas d’ont es vengut, aquel impeachment? Brasil e Dilma Rousseff”, publicat dins Jornalet lo 2 de setembre passat.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ivan Rolador/RS
2.

#1 el ´president de dretes mafiós´ ha estat elegit per els electors del PT i no pas per la dreta les acusacions contra Lula han estat fetes per la mateixa fiscalia que va acusar Temer i no pas per la ´dreta´ i les causes contra Lula son de molt abans que Temer fos acusat de qualsevol cosa.

  • 0
  • 2
francesc Palma
1.

La dreta brasileira ataca a Lula da Silva amb sas messurgas per desviar l'atencion de l'imputacion del president de dretas mafiós que tenen.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article