Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo tren de levitacion magnetica que despassa los 310 km/h

Lo prototipe del tren Hyperloop One, propulsat amb la fòrça d’aimants, a atench los 310 km/h dins son segond ensag fach a Las Vegas la dimenjada passada. La tòca finala es de 1100 km/h

| Hyperloop One
La dimenjada passada, se finiguèt amb succès a Las Vegas (Estats Units) la segonda fasa dels ensages de l’Hyperloop One, promogut per Elon Musk, fondador de la societat Space X e de las veituras electricas Tesla.
 
L’Hyperloop cèrca d’èsser una alternativa als mejans de transpòrt tradicionals. Los creators trabalhan amb la tòca de bastir una linha que jonga lo centre vila de Los Angeles e de San Francisco en un trajècte de solament trenta cinc minutas. Per o far, aplican una tecnologia revolucionària que propulsa lo tren amb la fòrça magnetica de grands aimants.
 
L’ensag de la dimenjada passada faguèt viatjar l’Hyperloop One mai de tres còps pus rapidament que lo darrièr còp, al mes de mai passat. Lo tren arribèt a 310 km/h, una chifra espectaclosa mas encara luènh de l’objectiu dels 1100 km/h previst per la version finala de l’Hyperloop One.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alaric
1.

Es melhor de parlar aici de causas novas e interessantas coma aquelas e non pas la del ret de ferre franchimand qu'es finansat amb l'ajuda de sas regions sus de bela promessas de creaccions d'infrastructuras a grandas velocitat e qu'an fin finala apres un det d'onor coma contra partida de tot pagament.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article