Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

editorial

Mercés plan!

Amb aqueste editorial, la còla de Jornalet vòl mercejar sos legeires, car an reüssit a assegurar l’existéncia d’aqueste quotidian en linha almens fins a l’an 2020. Mercés a totes los que nos avètz mandat d’argent, de messatges de solidaritat, de vam... e tanben mercés als qu’avètz partejat los articles publicats, qu’avètz prepausat d’articles per publicar, que nos avètz donat d’idèas, qu’avètz fach virar la campanha de sosten e l’avètz raportada endacòm...
 
Lo mes de setembre comencèt magre per las finanças de Jornalet. Las ajudas de la Generalitat de Catalonha èran pas totas arribadas e durant l’estiu aviam patit de panas informaticas que costava car d’adobar. Èrem dins una situacion esglasianta e sabiam pas se poiriam tenir còp fins a la fin de l’an.
 
Aviam las promessas d’ajudas de l’administracion publica catalana mas sabiam qu’èran de mal obténer.  Après l’aplicacion de l’article 155 en Catalonha e Aran, los foncionaris del país complissián un trabalh enòrme per respectar cèrts engatjaments d’institucions jos contraròtle estrech e sens finançament pròpri.
 
E arribèt lo miracle. D’un caire, la còla de l’Associacion dels Amics de Jornalet avièt una campanha de solidaritat. Una pagina de Facebook raportava las reüssidas del temps que se fasiá virar las divèrsas coordenadas de las associacions Los Amics de Jornalet (de drech francés) e Associacion entara Difusion d’Occitània en Catalonha (registrada a la Generalitat). Atal son venguts de dons d’un costat e l’autre dels Pirenèus, via PayPal, de transferiments bancaris e de chècs. Caliá 3000 èuros per assegurar la vida de Jornalet fins al mes de genièr que ven. Sèm arribats a 4135!
 
D’autre caire, lo 1r d’octòbre arribèt la rèsta de la subvencion de la Generalitat de Catalonha e lo pagament de la publicitat del Conselh General d’Aran. E mai, la comuna de Tolosa nos encarguèt d’una publicitat per un mes, en contribuir amb son granet de sable. Amb tot aquò, l’existéncia Jornalet es assegurada entrò l’an 2020. E puèi esperem que l’ÒPLO aja reconsideradas sas politicas de finançament.
 
Jornalet es publicat cada jorn gràcias al sacrifici de cèrtas personas. Volèm assegurar un petit salari simbolic pel cap-redactor e pel redactor-corrector. De pagas qu’esperam qu’un jorn poiràn èsser mai dignas. D’autras despensas son lo servidor d’Internet, las despensas bancàrias, las indemnitats per desplaçaments, los servicis de gabinet juridic... Fins ara, avèm fach d’esfòrces per conténer tot aquò dins un budget minimal.
 
Al nivèl de las recèptas, Jornalet ten bon gràcias a las ajudas publicas, a la publicitat e, dins un 20%, als dons dels legeires e dels Amics de Jornalet.
 
Lo jornal que sètz a legir quitarà pas de paréisser cada jorn amb d’articles nòus e de nòvas opinions e quitarà pas d’èsser d’accès gratuit. La lenga occitana e l’espaci occitan de comunicacion son tròp fragils, uèi lo jorn, e i podèm pas metre mai d’obstacles. Ont arribarà pas l’argent i metrem mai d’oras panadas a la familha, al sòm e al trabalh. L’enòrma solidaritat dels legeires nos a donat de vam e de fòrças.
 
Mercés plan!

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alaric
8.

Enlai de la question del financement qu'es la primiera de batestas per far tornar venir lo mond dusqu'al nivel local per enriquir las activitats economicas de nostres regions, cal lausar las iniciativavas del cap-redactor, dels redactors et de tots los qu' obran de prep als escambis culturals economics e politics en ço nostre. Cadun fa segon sos mejans, moneda contribucion textuela...
Brave monde tenetz vos fiers setz pas vos que son a gratipautas per recaptar las dardenas que la borgesia vos a jetat a terra per melhor s'estimar.

Ufanos e Poderos.

  • 0
  • 0
Alaric
7.

Me desencusi me soi enganat de paginota mon darrier comentari fa referencia a un pichota cola d'obradors que trabalha per la moneda sonca a la carga del brave monde e que per d'unes son a s'aprofechar dins de logament socials alara que tocan un salari largament enlai que lo lindal de paubressa.
Creson saber e parlar en plaça del proletaria de la vila coma de la campanha d'otra-mar, de metropla coma de l'internationala mas que respecta pas son propri electorat...
Un ome que merita pas qu om parle de ses sas reaccions policas per las nomar coma aital perque son pas d'ideas...o d' ideas cambiadissas coma la sus l'independencia de catalonha... Merita tamben pas de comentari tan longass doncas m'arresti.
Debem sonca escriure e parlar de sas contradiccions juvenilas.
A leu. Beleu qu'anira leu en defora de França coma son ex amic socialiste romper las aurelhas a d' autris amb sa charadissa republicana-ultra-autoritaria...

  • 0
  • 0
Alaric
6.

L'ome seria pas frustrat d'esser regetat de son recent paracadudatge en occitania?
As fach un pe en darrier e es lo melhor per cadun aqui!
Es partit a Marselha per amor qu'enlai existis una plaça per la politicalha de senestra impotenta qu offris un alibi a la republica d'esser a l'escota d'una prigonda frança inaudibla mas totjorn utila me sembla. Podem dire qu aquel brave monde veira pas mai la moneda de sa peina... An votat:-)...coma dison los republicans al sens lo mai larg...

  • 0
  • 0
Mèfi ! 31
5.

#4 subvencions publicas
Es pas segur que l'associacion costat francés responda als critèris d'eligibilitat a las subvencions publicas, associacion d'interès public, fonccionament associatiu vertadièr (assemblada, comptes,...), d'aitant mai qu'ella es una caissa de transit financièr.
Le finançament public indirèct via la deductibilitat fiscala dels dons a d'associacions reconnescudas d'interès public de per le fisc, es una dralha complementària.
Aquò val la pena!

  • 0
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata (Tricastin)
4.

#2 Un brave mercé per la solidaritat!

#3 Es pas Jornalet qu'a demandat la subvencion a l'ÒPLO, mas l'associacion Los Amics de Jornalet, que son sèti social es a Quilhan, doncas dins la region qu'a pres lo nom d'Occitània. Veirem ben...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article