Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

editorial

Volèm virar al país

Del 10 al 15 de mai, la còla de Jornalet prendrem la veitura e las revistas de Jornalet en papièr e farem lo torn de l’Occitània sud-orientala per i menar los exemplars. E mai portarem la camèra de television per enregistrar de reportatges sus la vida del país en occitan. Partirem d’Albi lo 10 de mai, passarem per Tolosa, Carcassona, Narbona, Montpelhièr, Aurenja e Marselha e arribarem a Niça lo 15.
 
Dins totas aquestas vilas avèm previst de rescontrar de mond e de vida en occitan. Voldriam daissar d’exemplars de Jornalet en papièr dins de librariás, centres culturals o estanquets per que sián meses a la venda. En certans luòcs nos agradariá de poder daissar una denieròla per amassar de dons, e pertot voldriam enregistrar de pichons reportatges de television sus la vida del país en lenga del país.
 
Lo plan es lo seguent:
 
— Lo 10 de mai a Albi, participarem al Forum dels Mestièrs d’Òc.
 
— L’11 de mai, serem a Tolosa ont vesitarem los estanquets, botigas e centres culturals occitanofòns de la Ciutat Mondina. A mai, rescontrarem de mond que lor donarem de revistas per las portar a Pau e a Bordèu.
 
— Lo 12 de mai, traversarem lo Bas Lengadòc. E mai aquel jorn siá un dimenge, nos agradariá de rescontrar de mond a Carcassona, Narbona, Besièrs, etc. per lor daissar de revistas e prene ensems lo veire de l’amistat.
 
— Lo 13 de mai, participarem al Miegjornau de Ràdio Lenga d’Òc e puèi farem una presentacion de la revista al public que seràn venguts al sit de Sant Joan de Vedats.
 
— Lo 14 de mai, serem a Aurenja e Marselha. Traversarem Provença e de ser arribarem a Niça per nos colcar.
 
— Lo 15 de matin, participarem al Festenal Audiovisual del Filme Escolar en Lengas de França al Teatre F. Gag de Niça. Puèi, vesitarem una classa d’occitan al licèu Curie de Menton e de ser nos trobarem amb la còla del Centre Cutural Occitan País Niçard e Alpenc.
 
Long d’aqueste viatge, nos agradariá de rescontrar tant de mond coma serà possible. Nos podètz escriure a info@jornalet.com. Sèm convencuts que demostrarem que l’Occitània occitanofòna es viva, e que i a totjorn un caliu per tornar alucar lo fuòc que deu far verdejar lo laurièr.
 
Se tot va coma es previst, abans la fin de l’annada farem d’autras viradas per l’Occitània de l’oèst e del nòrd. Mentretant, volèm mandar un grand mercé a tot aquel mond que nos van aculhir dins lors ostals e que nos ajudaràn a finançar aquesta virada.
 
 



 
Per nos ajudar a finançar tot aquò, podètz venir sòci de las associacions de sosten al Jornalet (ADÒC dins l'estat espanhòl e Los Amics de Jornalet dins l'estat francés), o ben nos mandar un don en clicant aicí.
 


 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Enric Mala Tèsta
6.

Dissabte 11 de Mai, a Tolosa, risca d'èsser un pauc complicat d'encontrar lo mond al centre ciutat, amb l'ambient meravelhós entretengut per las "Forces de l'Ordre Macronien" que trèvan per carrièras, cercant palmons d'empoisornar, uèlhs d'esbornhar e cranis de fendasclar a còps de pès e còps de tricas. Bon coratge e a plan lèu, plaça de las revòltas…

  • 3
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch
5.

#3 Vertat i a res d'atrasent dins aquela coberta de la revista!
De qual cresetz agantar amb'aquò ?
Degun !

  • 1
  • 3
Paychet26
4.

Qu'ei de dòu que ne pasaratz per Montelaimar o quauques lòcs en Droma

  • 3
  • 0
glück
3.

Plan bona iniciativa de venir rencontrar los lectors. Domatge que lo Jornalet aja causit per sa primièra version papièr una cobertura tant sorna e violenta. Dona pas enveja d'i metre lo nas dedins.

  • 3
  • 2
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch
2.

#1

òuuu lo ligam va pas, se lo podetz escafar saria plan.

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article