Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

editorial

Una petita pèira d’una granda paret

| Michal Jarmoluk

Tèxte legit

Dins l’editorial d’aquesta setmana vos volèm mercejar per totes los dons e los messatges de sosten e de reconeissença per l’òbra que fasèm amb Jornalet. Los messatges d’aquela mena se son multiplicats aquestes darrièrs jorns e cal dire que nos pòrtan lo vam que nos cal per contunhar de trabalhar. Es pas un prètzfach aisit. Rescontram de dificultats de tota sòrta. Mas o fasèm amb tota la professionalitat e tot l’amor que podèm.
 
Totun, volèm ben remarcar que Jornalet es sonque una petita pèira d’una grand ostal que se bastís collectivament. Aqueste quotidian en linha seriá pas estat possible sens lo trabalh prealable del CLO, de la Wikipèdia en occitan, de la FIMÒC, de La Setmana, de Ràdio Occitània, Ràdio País, Ràdio Lenga d’Òc e tantas autras ràdios occitanofònas del país... Tanben de l’IEO, de la Chambra d’Òc, dels estanquets, dels forums d’Internet, etc. A l’ora d’ara, poiriam pas trabalhar sens los espleches del Congrès Permanent, ni sens lo sosten ni l’òbra del CIRDÒC, de Calandreta, de la FÈLCO, e d’Adishatz e Macarèl que nos an fòrça ajudats a espelir. De mençonar, enfin, los acòrdis de collaboracion internacionals amb Vilaweb, Nationalia, 7Seizh...
 
A mai, Jornalet seriá pas possible sens las collaboracions dels legeires, dels opinants, de las escòlas, de totes los que mandan d’articles, que los partejan suls rets socials, dels que ne parlan, dels que los fan servir... e tanben dels que lo critican e nos mandan de proposicions que nos ajudan a nos melhorar.
 
Jos lo lèma “legís, pensa, escriu”, lancèrem aqueste jornal fa un pauc mai de nòu ans amb l’idèa que foguèsse participatiu. Sèm contents del retorn, de las contribucions, de las criticas, dels comentaris, de l’ajuda... Mercés plan!


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Es Paums Vilamòs
4.

Auetz hèt un trebalh remercable entara nòsta lengua,.
Ei un plaser lheuar-se cada maitin e en tot esdejoar dar eth prumèr còp de uelh ath mon occitan.
Er an que ven qu'en seràn dètz ans, la cau hèr gròssa. Ja podem començar.
Felicitats.

  • 3
  • 0
Joan
3.

Perquè los comentaris al sondatge sul Jornalet, son escafats ?

  • 4
  • 1
Pitaluga
2.

Jornalet a fòrça qualitats e un grand meriti de tirar la rega dins un paisatge institucional e mediatic pauc favorable.
E un autre meriti, fòrt important, es lo de federar totas aquestas bonas volontats que ditz l'editorial. Sabèm plan que ENTRE TOTES O FAREM TOT. E per aquò far, Jornalet es una aisina de primièra.
Mercé a tota la còla. E longamai.

  • 21
  • 2
cataloccità cataloccitània
1.

Seguiu com ara e fereu una grand contribució a la cultura OCCITANA.

  • 17
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article