Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: l'espital Joseph Ducuing es tornarmai dins lo contracte social

Los salariats protèstan contra l'idèa de privatizar una partida del personal

| Collectif Classe
Lo personal de l'espital Joseph Ducuing de Tolosa (ancianament apelat espital Varsovie) a mal aculhit lo projècte de la direccion d'externalizar los agents de servici espitalièr devèrs la societat Biomega. Aquò vòl dire privatizar una partida del personal per, çò dison, "salvar l'espital".
 
Mas, en fasent d'economias de budget, s’instaura de condicions de trabalh deplorablas que preparan lo terren a una privatizacion completa, situacion de d’aitan pièger comprene qu’una partida del conselh d’aministracion es compausada de representants comunistas.
 
 
Intervencion de la polícia
 
Lo 7 de junh passat, lo personal aviá decidit una operacion de mobilizacion per protestar contra aquela decision. Per desblocar la situacion, lo director Eric Fallet demandèt l’ajuda de la polícia que, coma de costuma, o reglèt tot en distribuissent de còps e en arrestant una persona que passèt una nuèch en gàrdia a vista. Vaquí una ataca de mai del capitalisme contra los trabalhadors de la santat e tanben contra totas las valors socialas. Aquela reaccion illustra plan la tendencia repressiva d’un estat e d’un patronat que vol pas pus daissar de plaça al dialòg.
 
 
Un espital istoricament social
 
L’espital existís dempuei 1944. Foguèt fondat per de mètges e de volontaris de las unitats de combat espanhòlas de las Fòrças Francesas de l'Interior refugiadas dins la region. Sas còlas son ajudadas per de personas d’Euròpa tota mas tanben d’America amassadas dins d’organismes coma lo Joint Anti-Fascist Refugee Committee. En 1955, se creèt l’associacion dels Amics de la Medecina Sociala (AMS) que consolida l’espital sul plan juridic mas tanben sul plan social, portant de valors non lucrativas e desinteressadas.
 
Es per aquò que lo projècte de la direccion actuala es mal aculhit per lo personal de l'espital.
 
Podètz trobar mai d'informacion sus Iaata.info.
 
 
 
 
Hierro Septiembre








abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
5.

*Varsovie ( la carrièira e l'espital)
Aquella carrièira de Tolosa, barri Sant Çupran, tira le seu nom de "vèrsa-vin" en usatge local ancian, francizat en Varsovie; exemple de revirada fonetica a la con !

  • 3
  • 0
Mèfi ! 31
4.

Sembla que Biomega sia especiamizada en activitats de bionetejatge e restauracion collectiva, particularament en mitan medico-social.
I a una tendéncia generala a l'externalizacion dels servicis que fan pas partida del còr de mestièr, en totas activitats, i-comprés en mitan medico-social, de per rasons tecnicas e economicas.
La gestion de ressorsas umanas dels servicis periferics es facilitada dins le quadre de las convencions collectivas d'aquestes sectors, en defòra de considerats blosament financièrs. La concurréncia entre establiments medicals tend en favorizar una convergéncia de cap al mens-balhant laboral.
Le personal externalizat se vei patir sovent un regression d'estatut, e se nat contra.
Communistas, qu'escapan pas a la lei del mercat...

  • 2
  • 0
Lafontan
3.

Lo darrèr espital public amb una maternitat reputada del centre de la ciutat de Tolosa amb encara las urgéncias !

  • 3
  • 0
Lo Gwen Tolosa
2.

An un economiste coma director ara, simpatica per un espital social e solidari! Ai fòrças testimònis d'infirmièras d'aceist' espital e las condicions son melhoras que dins d'autres centres, segur, mas son pas totalament benfasaint pr'amor que com' dit aquì, son passats del costat escur del capitalisme e del besonh de"rentabilitat" ...

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article