Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La resisténcia de la diaspòra curda en Euròpa

Lo jornal Directa presenta un filme documentari rodat durant la Marcha Internacionala en Solidaritat amb lo Pòble Curd que percorreguèt Euròpa l’ivèrn passat

Se debanèt en febrièr passat la segonda Marcha Internacionala en Solidaritat amb lo Pòble Curd que percorreguèt Euròpa. Lo jornal catalan Directa i participèt durant doas setmanas e n’a fach un filme documentari de 12 minutas entitolat Diaspòra curda en Euròpa, la resisténcia d’una identitat en exili.
 
Son mai d’un milion los curds que vivon en Euròpa: 800 000 en Alemanha, 500 000 dins l’estat francés e aperaquí 150 000 en Suècia, Belgica e Soïssa. Son organizats en un ret fòrça actiu e plural que lo manten viu lo movement per la liberacion de Curdistan. Es precisament aquel movement qu’organizèt la Marcha, una caminada transeuropèa que traversèt las vilas de Lausana, Genèva e Estrasborg ont faguèron de manifestacions per fin de reclamar la reconeissença d’un estatut per Curdistan, la liberacion d’Abdullah Öcalan e la fin de l’invasion turca d’Efrîn.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Be per ells, malgrat l'exili, malgrat la situació al seu País, estan drets i valents, amb l'únic objectiu d'alliberar la seva Pàtria, això mereix tot el reconeixement, si tothom que està en una situació semblant fes el mateix , aviat s'acabaria, la tonteria dels estats totalitaris.
Be, per ells...fins que ho aconsegueixin que no defalleixin.
Visca la Terra....Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article