Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un òme acusat a tòrt de l’atemptat de Niça se suicida dins la preson

Lo 5 de junh passat, dins un debat sus la prolongacion de sa detencion al palais de justícia, Aleksander H. anoncièt que se voliá suicidar

Aleksander H., un òme de 38 ans d’origina albanesa acusat a tòrt de l’atemptat de Niça del 14 de julhet de 2016, se suicidèt al començament de junh dins sa cellula de la preson de Fleury-Mérogis, près de París, çò rapòrta Libération. L’arrestèron en 2016 dins l’encastre de l’enquèsta sus l’origina de las armas de Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Despuèi alavetz Aleksander H. aviá totjorn refutat las acusacions. Segon aquel rapòrt, la santat del detengut se seriá fòrça deteriorada après un an de detencion.
 
Lo 5 de junh passat, dins un debat sus la prolongacion de sa detencion al palais de justícia, Aleksander H. anoncièt que voliá pas viure atal: “Me tròbi mal aicí, me vòli suicidar”, çò diguèt. “Es lo primièr còp que plori, aimi ben França. Los medicaments me meton pus mal. Ai un enfant de 3 ans, ma femna en Albania e ma maire.  Pensi pas que de me suicidar”, çò precisèt.
 
Quatre jorns pus tard, metèt fin a sa vida. Segon una confidéncia d’una font judiciària a Libération, l’acusacion e la jutgessa encargadas del dorsièr èran a dos dets de reveire las perseguidas car comptavan d’esparnhar a la victima los crimes terroristas per ne reténer sonque los delictes connèxes restacats a la fornidura de las armas.
 
Dins los jorns après sa mòrt, son avocada, Olivia Ronen, s’es batuda per que l’ambaissada d’Albania avance las despensas de repatriament del còrs e evitar, ansin, qu’Aleksander H. siá enterrat dins l’anonimat de la fossa comuna de la preson
de Fleury-Mérogis.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

La policia, los fiscals e los jutges franceses cresi que son de lo pitjor qu' existeis.

  • 2
  • 0
Pierre Terral
1.

"acusat a tòrt", "la victima", pòdon tampar los tribunals, servísson pas a res. Avant cap de procès Libération e Jornalet an jujat l'afar : "la victima" es Aleksander H. L'atentat de Niça del 14 de julhet de 2016 : 86 tuats e mai de 400 blessats.

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article