Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De calçaduras pels cans per fin de combatre la calor

En Àustria e Soïssa an calçat los cans per que se cremen pas las patas amb l’asfalte

| Stadtpolizei Zürich
L’èrsa de calor que sèm a patir dins los darrièrs jorns a suspreses de païses coma Àustria o Soïssa que i son pas brica abituats. Aquí an decidit de calçar los cans per evitar que se cremen amb l’asfalte de las carrièras que s’es subrecalfat.
 
D’un caire, la polícia de Viena a publicadas divèrsas fòtos sus sa pagina de Facebook que mòstran los cans calçats amb l’explicacion que s’agís d’una “proteccion contra la calor de las patas”.
 
De l’autre, la polícia de Zuric a lançada la meteissa mesura e encoratja los proprietaris de cans a los calçar. Sa campanha Aktion Hot-Dogs recomanda que se pause la man sus l’asfalte durant cinc segondas. “Es tròp caud? Alavetz, met-li de sabatas”, çò ditz.
 
D’efièch, lo pòrtavotz de la polícia de Zuric, Michael Walker, precisèt a la ràdio publica soïssa, SRF, qu’amb una temperatura atmosferica de 30oc grases, l’asfalte pòt arribar als 50oC, çò que crèma tant los pès dels cans coma los dels umans se caminan descalces.
 

 
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
1.

Ah e les paubres mescresents que se creman las patas en infèrn...

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article