Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

360 jornals estatsunidencs publican cadun un editorial que denóncia las atacas de Trump contra la premsa

Es atal que los jornals respondon a las abitualas atacas incessantas del president dels Estats Units contra los mèdias

| John Tlumacki/Globe Staff
A l’iniciativa del Boston Globe, 360 jornals estatsunidencs publiquèron dijòus passat, 16 d’agost, un editorial que denóncian la retorica del president Donald Trump contra los mèdias. Es atal que los jornals respondon a las atacas contunhosas del president dels Estats Units.
 
Lo Boston Glove contactèt un desenat de societats de jornals de tot lo país e lor demandèt qu’escriguèsson un editorial que denoncièsse l’ostilitat del president.
 
Es atal qu’aqueles unes tres cents mèdias se son engatjats a participar a aquela campanha sens precedent ont cada jornal deviá publicar un editorial pròpri —i a pas de tèxt en comun— que condemnèsse la retorica antimèdias de Donald Trump. De soslinhar la participacion de The New York Times, de l’Houston Chronicle, del Miami Herald e del The Denver Post.
 
Las atacas de Donald Trump son abitualas, tant suls rets socials coma dins sos parladisses e sas reünions. De costuma, publica de nòvas falsas e acusa los jornalistas d’èsser “d’enemics de las gents” e d’èsser “l’indústria del jornal moribond”, una retorica qu’es venguda fòrça populara demest los partisans de Trump.

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

La veritat es que paucs mejans s'han sabut mantenir neutrals o criticar las campanhas contra Trump organizadas per lo partit democrata e concretament Clinton, la candidata que perdet las eleccions e que no ha volgut pas reconeisser sa derrota, que volia seguir amb la guerra de Siria, com la cia e la pentagona. Tamben hi ha la folha campanha contra Trump per aqueste voler haver bonas relacions amb Russia, la qual causa es contraria a l'imperialisme militarista estatunissenc.

  • 2
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
3.

#1 Benlèu 4,56% de la premsa papier (encara, qu'aqueste chifra es un pauc estonanta ...), mas al nivèl de las cadenas de television, i a de cadenas per e contra, e aquí es plan ma radicalizat e equilibrat entre los candidats.

  • 3
  • 0
Papioli
2.

La batalha entre l'adminisracion Trump per tornar prener lo contròle financier de l'estat daus USA e la mafia daus multi- millardaires que tenan la premsa sera decisiva avant la fin de l'annada.

  • 3
  • 1
Pierre TERRAL
1.

Trump, elegit president, èra sostengut per 4, 56% de la premsa (d'aprèp aquel article). Los jornalistas de la pensada unica cal pas que se véngan plànger se lor torna las pèiras al sac e se i a de mens en mens de monde que lor fan fisança.

http://www.lefigaro.fr/elections-americaines/2016/10/25/01040-20161025ARTFIG00018-trump-ou-clinton-quel-candidat-soutient-la-presse-americaine.php

  • 3
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article