Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc Bas

Rintrada occitana dinamica en tèrra d’Aude

Lo mes de setembre multiplica los rendètz-vos occitans en tèrra d’Aude

Aficha del festenal de Polifonias en Val Nauta d’Aude
Aficha del festenal de Polifonias en Val Nauta d’Aude
Polifonias
 
Lo Festenal de Polifonias de la Val Nauta d’Aude presenta de concèrts de polifonias del Mond amb lo Trio Tsatsali (divendres 31/08, Brenac), de polifonias de Valonia amb La Crapaude (dissabte 01/09, Belvianas e Cavirac), lo grop occitan Aqueles (divendres 07/09, Belvis), lo grop còrs Barbara Furtuna (dissabte 08/09, Quilhan) e un final amb lo Gesppe (organizaire del festenal), La Barlounguere, Lutzia Sonorum (dimenge 09/09, Esperasan) sens doblidar l’estagi del dissabte 8, animat per Lutxi Achiary a Esperasan.
 
Los amoroses de polifonias poiràn la setmana seguenta anar en Catalonha Nòrd a Mosset ont se tendrà lo primièr festenal internacional de polifonias Ressons amb la participacion dels occitans Albada, Lo Barrut e Belugueta, dels catalans Tornaveus e dels albaneses Ensemble Mallakaster (contacte: +33(0)6 95 73 70 74;  titouan.billon@gmail...)
 
 
Los Dijòus-Escritura
 
A l’Ostal Sirventés (79, la Trivala a Carcassona), “Las Musas" (mòstra d’aqüarèlas) dobriràn la sason (dissabte 31/08) abans una jornada “pòrtas dobèrtas” a l’escasença de la Fièra dels trastes del barri (dimenge 2). Seguiràn puèi tres rendètz-vos Escritura per presentar Sul pont de veire, los contes de l’Andrieu Lagarda, amb Camilha Bilhac e Joan Eygun (dissabte 6), l’istòria catara amb Anna Brenon (dijòus 20) e la musica de las ajustas setòrias amb Alan Charrié e Felip Carcassès (lo dijòus 27).
 
 
Sosten a Calandreta
 
Lo festenal SonMiRé a Fabresan (7 al 9 de setembre) organiza un dinnar en sosten a la calandreta de Narbona lo dimenge 9 de setembre, abans de faulas en occitan e un espectacle de cants amb Jan-Maria Carlòtti e la dançaira Armelle Chouquard.
 
 
Bodega
 
Sofia de Dixmude presentarà la bodega al castèl comtal de la Ciutat de Carcassona (dijòus 13) abans de prepausar d’animacions per las Jornadas del Patrimòni (15 e 16 de setembre).
 
 
Trobadors de l'ora d'ara
 
Lo festenal “Los Trobadors cantan l’art romanic” programa dos recitals: Rotland Pecot e lo còr femenin Voy’elles (dimenge 16, abadiá de Sant Pàpol), Rotland Pecot e los cants flamenco e orientals del grop El Candil (dissabte 22/09, glèisa Santa Ceselha a Cuccçac de Cabardés).
 
 
Crosada e literatura
 
L’associacion dels Companhs de Paratge organizarà sa jornada annala de rescontre lo dissabte 29 de setembre en Lauragués, a Vilaspin, sul tèma “La Crosada contra los albigeses e la literatura”. Aprèp las intervencions e los temps de discussion, la jornada se clavarà en fin de vèspre amb un recital del grop La Ròsa trobadoresca.
 
 
 
 
Alan Roch

 
 


abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article