Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Decès de Kofi Annan

Recebèt lo Prèmi Nobel de la Patz en 2001 per son prètzfach “per un Mond mièlhs organizat e mai pacific”

| Kofi Annan Foundation
Es mòrt l’èx-secretari general de las Nacions Unidas Kofi Annan a 80 ans. Nascut en Ghana en 1938, recebèt lo Prèmi Nobel de la Patz en 2001 per son prètzfach “per un Mond mièlhs organizat e mai pacific”.
 
Annan foguèt un dels mediators internacionals que trabalhèt per daverar la dissolucion d’ÈTA, que capitèt fin finala lo 2 de mai passat. O celebrèt amb un messatge sus Twitter que l’acompanhava d’una fotografia d’un balcon ont apareissián una bandeiròla en favor del raprochament dels presonièrs politics e una bandièra independentista catalana. “Lo conflicte se resòlv rarament sonque amb las fòrças armadas soletas; la dissolucion d’ÈTA demòstra que lo dialòg politic es la clau per bastir la patz”, çò escriguèt. Aquela fiulada foguèt pus tard censurada.
 

 

Annan èra tanben president de The Elders, lo grop de caps mondials fondat per Nelson Mandela, que condemnèron la violéncia policièra en Catalonha a Aran lo 1r d’octòbre passat durant la tenguda del referendum d’independéncia; demandèron una solucion pacifica mejançant lo dialòg. 
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Gran persona se'n va.
Un record per a ell.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article