Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: mobilizacion del CROM a la prefectura

Los ancians refugiats e demandaires d’asil del Miralh son tornarmai menaçats d’expulsion

| Actu Toulouse/Anthony Assémat
Lo Collectiu de Refugiats Ocupants del Miralh (CROM) s’acampa dempuèi diluns passat, 20 d’agost, davant la pòrta de la prefectura del departament de Nauta Garona per rescontrar la prefècta. Representan 80 personas menaçadas d’expulsion. Après mai d’un mes de luta e de solidaritats, après l’ocupacion amb los estudiants e l’evacuacion de l’Universitat Joan Jaurés, lo CROM ocupa un bastiment void sus la Plaça Henri Russel a Tolosa per lotjar de refugiats sens papièrs e sens ostal.
 
En tot, i a 80 personas que demòran dins aquel bastiment. La justícia a daissat dos meses per evacuar mas la màger part an pas trobat de solucion per un ostal. La prefectura aviá pres l’engatgament de trobar d’ostalariás pels demandaires d’asil en mai passat mes n’a pas tengut sa paraula.
 
Uèi, dimècres 22 d’agost, lo bastiment Russel es vengut fòrabandible. Lo CRÒM reclama de jorns per trobar una solucion de relotjament e evitar que las 80 personas sián tornarmai deslotjadas. La prefectura deu ara causir se vòl defendre lo dret a la proprietat privada dels promotors immobiliaris o lo dret dels demandaires d’asil, que comprenon tanben de refugiats e de familhas; entre la logica economica e la solidaritat.
 
 
 
 
Hierro Setiembre

 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article