Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheLimanha

Los bilhets nòus de cinc èuros se fan en Auvèrnhe

Los bilhets nòus de cinc èuros, que se metràn en circulacion en mai de l’an que ven, se fabrican en Auvèrnhe, a Vic la Còmte e a Chamalèira (Limanha).


La figura d’Euròpa, la femna de la mitologia grèga, serà la protagonista dels nòus bilhets, çò anoncièt la setmana passada la Banca Centrala Europèa. Los bilhets nòus auràn mai d’elements de seguretat per empedir las falsificacions.
 
“La papièra de Vic la Còmte e l’estampariá de Chamalièra son a fabricar los primièrs bilhets de cinc èuros”, segon la Banca de França, que ditz que “l’arribada de la nòva gamma de bilhets aumentarà la carga de trabalh dins los ans avenidors”. Alavetz, en 2013 produsiràn los nòus bilhets de 10 èuros e dins l’avenir los nòus bilhets de 20 e 50 èuros.
 




____
Vic la Còmte [Vic-le-Comte]
Chamalèira [Chamalières]

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article