Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Lo Comitat Olimpic Internacional vesita la Val d’Aran

Lo país occitan fa partida de la candidatura Barcelona-Pirenèus per aculhir los Jòcs Olimpics d’Ivèrn

| Conselh Generau d\'Aran
Lo conselhièr del Comitat Olimpic Internacional (COI), Gilbert Felli, a vesitat aquesta setmana la Val d’Aran per valorizar la candidatura de Barcelona-Pirenèus pels Jòcs Olimpics d’Ivèrn, que prevei qualques espròvas esportivas al país occitan.
 
Pendent tres jornadas, Felli a vesitat las diferentas sedenças e infrastructuras que poirián far partida de la candidatura.
 
Acompanhat de las autoritats aranesas, del secretari general de l’espòrt de la Generalitat de Catalonha, lo representant del COI a afirmat que la candidatura de Barcelona-Pirenèus pòt aculhir los Jòcs Olimpics d’Ivèrn e comptar sul sosten e l’acompanhament del comitat olimpic.
 
La vesita a servit per soslinhar la capacitat esportiva, naturala e ostalièra d’Aran. De mençonar que lo país occitan a longtemps revendicat de far partida d’aquela candidatura olimpica.
 
 

 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
1.

Les jòcs olimpics son una veirina mondiala, mais son economicament e ecologicament contestables, a causa dels investiments temporaris fòrt cars, e font d'endèutament public.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article