Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: la crisi de l’occitanisme es uèi en debat

La Dintrada cèrca ongan d’analisar l’estat dels luòcs e d’establir d’objectius per Occitània dins dètz ans

La crisi de l’occitanisme es uèi en debat a Tolosa dins l’encastre de La Dintrada. Lo fòrum social occitan cèrca ongan d’analisar l’estat dels luòcs e los objectius de l’occitanisme per metre en comun las idèas e las proposicions expausadas e se metre a l’òbra.
 
“Tempèsta sus Occitània es lo títol del primièr debat de l’eveniment que tanben i participarà Jornalet. Se presentarà l’estat de la democracia en Aurenja, e en Provença en general, la corsa per la lenga occitana en Bearn nomenada La Passem, las mobilizacions dels estudiants a Montpelhièr, lo combat pel nom de la region en Provença, la situacion dels mèdias en occitan, etc.
 
“Per se renovelar, l’occitanisme deu comprene sa granda diversitat e far de proposicions novèlas que poirián portar d’avançadas per totas las categorias: professionals, associatius, ensenhaires, etc…”, çò explica Uc Jourde dins son escrich de presentacion del forum.  Puèi, s’ensajarà de definir ensems d’objectius e d’accions novèlas.
 
Podètz trobar tot lo programa aicí.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
12.

Lo qu' han de far es tornar a publicar la Setmana, l'unic setmanier en lenga nostra. Se'n haguessem d'altras, podriem dire non passa res una manco ,mas solament havem aquesta qu' estiga escrita completament en Oc. Ja n'hi ha pro de baralhar-se entre occitanistas.

  • 1
  • 0
Mèfi ! 31
11.

Programma, metrò e lengua
Le programma (pèça jonhta) es quasi tot en francés, e se suppausa que la rèsta se tendrà en francés tanben, e un francés ambe l'accent parisenc?
Al metrò, se pòt al mens tornar díser amassa les mensatges en òc del pòrtavotz.
Me remembri una còlha de joves que repetivan a cada còp l'estacion venenta amb'una pronóncia perfeita, e qu'èra tornat dit per tota la veitura a se petar de ríser...
L'occitanisme furtiu es una androna e/o una engana-politician...

  • 3
  • 7
Lo Jaumèt
10.

#7 "Lo mond es giblat uèi, ai, Tolosa e Provença, e la terra d'Argença, Besiers e Carcassès, qui t'a vist e te vei !" A 800 ans de distancia aquel tèxt de Bernat Sicart de Maruejols fai estranhament resson a la situacion de l'oc al sègle 21. Coma que, aquo data pas d'uèi. Emai s'ara sem encara pus dins la maganha, es clar !

  • 4
  • 0
Gerard Cairon Florentin d Albigés
9.

#1 Per Nòstra Dòna Anonima del Bon Conselh
Aqui fasetz una prepausicion de las bonas!!
Cossi diables! , alara que, emai aici, dins lo Jornalet , la tenguda d'aquel rescontre-debat es estada anonciada fa temps, .....cossi diables... vos setz pas prepausat per bailejar una davalada al metrò per far reson, coma disetz, a las anoncias de las estacions en òc.
Solide que deu ésser los oraris que vos convenian pas, que lo dissabte de matin , lo devetz benlèu consacrar per las compras....
Mas me pensi, que, entre totes los "caldria far coma aquò...", ne deu aver almens un que poiratz préner en carga.....

  • 10
  • 7
Matias Carcassona
8.

L'occitanisme es pas en crisi, l'occitanisme es la crisi.
punchline de romegaire.E pam!

  • 4
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article