Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: amassada per Karim, mòrt dins lo CRA de Còrnabarriu

I a de mai en mai de personas en retencion e una aumentacion de la durada mejana de privacion de libertat dins aquel centre

| Fabrice Valéry France 3
Lo centre de retencion administrativa (CRA) de Còrnabarriu (Tolosan), acaba pas de far parlar. Après los afars del mes d’agost e la detencion d'enfants, un òme moriguèt lo 21 de setembre passat. Karim èra conegut per èsser plan malaut e atench d’una patologia incompatibla amb aquela situacion. Après un mes de retencion, lo jutge de la Libertat e de la Detencion l’aviá condemnat a demorar doas setmanas de mai dins aquel centre. L’avocat de la defensa l’aviá questionat sus la necessitat del manten de Karim en detencion, malaürosament sens aver ganhat la causa. Lo tribunal a preferit de seguir l’opinion de la Prefectura, elogiosa sus las compétencias de la còla medicala del CRA. N'avèm vist lo resultat...
 
Tot aquò es la consequéncia d’una politica de mai en mai repressiva. Ara, lo periòde maximal de detencion pels migrants va passar a 90 jorns (contra 45 abans), sinonim d’encara mai de desespèr per las victimas d’aquela situacion. Es l’escasença de denonciar l’incredibla severitat dels jutges de la Libertat del TGI que demandan lo manten en detencion dins la majoritat dels cases examinats. Çò que vol dire que i a de mai en mai de personas en retencion e una aumentacion de la durada mejana de privacion de libertat dins lo centre de Còrnabarriu, lo mai important de l'estat francés. Lo cercle dels vesins del centre de retencion de Còrnabarriu organizèron un acamp davant la Prefectura de Nauta Garona lo dimars 25 de setembre a 12h30.
 
 
 
 
Hierro Setiembre
 




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pierre terrau vesin deu pierre
3.

#1 paubre tipe

  • 1
  • 4
francesc palma
2.

La policia dirigida per la dreta es fachista.

  • 0
  • 5
Pierre TERRAL
1.

Aquí una informacion que se pòt trobar suls sitis de france3-lindependant-europe1-leparisien-nouvelobs-lefigaro-francesoir-ouest-France, etc... e Jornalet.
Jornalet nos precisa pas çaquelà qu’aquel Karim èra un immigrat irregulièr (migrant en dialècte mediatique) tunisian. Auriá poscut demorar en libertat en Tunisia qu’es pas un païs en guèrra d’aprèp çò que sabi.
Jornalet nos precisa pas tanpauc que moriguèt pas d’una crisa cardiaca nimai de violéncias policièras mas que se suicidèt.
Sus cap de totis los sitis consultats ai pas trobat lo nombre de pichons paisans occitans suicidats dempuèi lo començament de l’annada.

  • 12
  • 10

Escriu un comentari sus aqueste article