Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una partida de la fortuna personala de Donald Trump vendriá de la frauda fiscala segon The New York Times

L’Ostal Blanc e un avocat de Trump asseguran que las acusacions son falsas

Una partida importanta de la fortuna personala del president estatsunidenc, Donald Trump, vendriá de practicas fiscalas dobtosas e, dins qualques cases, fraudulosas, çò rapòrta The New York Times, après far una enquèsta sus las declaracions de revenguts e sus d’autres documents de Trump.
 
En mai d’aquò, lo jornal tanben rapòrta que Trump recebèt de son paire una fortuna equivalenta a 413 milions de dolars, que lo president auriá obtenguda en ajudant a sos parents a evitar d’impòstes.
 
Una de las causas que las revèla l’enquèsta de The New York Times es que Trump creèt amb sos fraires una entrepresa fictícia per amagar de milions de dolars sortits dels comptes dels parents. En mai d’aquò, sosavalorèron los actius de l’afar immobilièr de son paire quand aguèron eiretat d’el. Atal, en 1997 Trump declarèt aver de proprietats immobilièras per una valor de 41,4 milions de dolars, que vendèt pus tard amb una valor multiplicada per setze.
 
Segon The New York Times, lo president estatsunidenc a refusat dins las darrièras setmanas de parlar d’aquelas informacions. Si que i a una responsa d’un dels avocats de Trump, qu’assegura que las acusacions de “frauda e evasion fiscala son falsas al 100%”. De son caire, l’Ostal Blanc ditz que tot es regularizat, que las acusacions son falsas e que parlar del paire de Donald Trump “es trist” car moriguèt fa gaireben 20 ans.
 

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
1.

Lo partit Demòcrata american ha pas pait la victoria de Trump. Volia NYTque guanhàs Hilari la tira bombas a la poblacion Síria. Melhor que ganhés Trump , al manco ha pas seguit amb la guerra que menava Obama.

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article