Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La nominacion de Laurent Nuñez a fach de bruch en Bretanha a causa del caractèr “ñ”

Lo nòu secretari d’estat a drech d’escriure son nom amb aquel caractèr del temps qu’en Bretanha se devon batre contra la justícia per aver pas drech de s’apelar Fañch

La nominacion del nòu secretari d’estat francés Laurent Nuñez a fach de bruch en Bretanha. La rason n’es l’emplec del caractèr “ñ” sens cap de problèma. L’afar del petit Fañch Bernard es ben conegut pels bretonistas, car l’estat francés li permetèt pas d’oficializar son prenom après quatre meses de batalhas judiciàrias, precisament a causa del caractèr “ñ”, refusat en nom d’un supausat respècte de la lenga francesa.
 
Lo pòrtavotz de l’associacion Skoazell Vreizh, que pren en carga las despensas de justícia de la familha de Fañch Bernard, explica: “Es çò qu’èra estat mes en exèrg per l’avocat durant lo procès. Aviá utilizat l’exemple de Laurent Nuñez per dire que lo tilde met pas en perilh l’unitat de França”. Nuñez èra alavetz lo cap de la DGSI.
 
De son caire, lo president del Conselh Cultural de Bretanha, Bernez Rouz, se demanda, se lo caractèr “ñ” “es legal a la pus nauta cima de l’estat, perqué se pèrd tant de temps e d’argent per l’Ñ de Fañch?”
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi! 31
13.

Internet e grafia anglesa
Les noms de domenis e adreiças email (@) prenen pas que l'alfabet anglés.
Pas cap d'accents diacritics o lettras estranhièras...

  • 3
  • 1
Lo batejaire
12.

Soi estat forca espantat d'escotar un reportatge de franceinfo qu evoca aqueste afar...
Disia que los contestaris de l escritura tradicionala de Fanch amb “ñ” se raporton precisemant al ordonancia de Villliers Cotterets dins un primier temps....MALASTROSEMENT DINS AQUESTE DOCUMENT SE POT TROBAR LA LETTRA QU ES CONTESTADA!!! Es per aquo que la discorda a rebombis un cop de mai abans l'afar del ministre segurement mal nomenat per regir l'interior del pais del drechs humans... ;-D

  • 6
  • 0
francesc palma
11.

Lo nacisme del govern francès es coneguda per son incultura e manca de respecte als drets lingüistic. Quan lo president del govern francès sent la paraula cultura trau la pistola.

  • 8
  • 0
Abram Auvèrnhe
10.

#8 Segur que linga e grafia son doas chausas, mas sèm pas nèscis jusca pas veire qu'aquí travès la grafia es bien la linga e la bretonitat de la ñ que son atacadas... Sèm pas naissuts d'arseir !

  • 16
  • 0
Pierre TERRAL
9.

#7 Urosament que l'estat civil a pas decidat de traduir vòstre nom dins "la langue de la Republique", vous apelariatz Méchantloup :-) .

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article