Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Londres: demandan un autre referendum sul Brexit

La dicha March for the Future es estada una de las manifestacions mai seguidas del darrièr decenni dins la capitala britanica

De centenats de milièrs de manifestants prenguèron dissabte passat las carrièras de Londres per demandar un segond referendum sul Brexit. Un cortègi de mai de dos quilomètres cobrissiá la protèsta de Hyde Park al Parlament Britanic en passant per Trafalgar Square en demandant que lo Reialme Unit demorèsse dins l’Union Europèa.
 
La manifestacion, apelada March for the Future (Marcha per l’Avenir), l’organizèt l’associacion People’s Vote que se regaudiguèt del succès. An calculat 670 000 manifestants en soslinhant qu’es una de las manifestacions mai multitudinàrias del darrièr decenni dins la capitala britanica.
 
People’s Vote defend que los elegeires ajan la possibilitat de canviar de vejaire perque la decision aurà de repercussions sus lors vidas e las de lors descendents durant de generacions.
 
La manifestacion aguèt luòc après la setmana agitada que la visquèt la primièra ministra Theresa May, qu’obtenguèt pas cap d’acòrdi amb los caps de l’Union Europèa a Brussèlas. Ara per ara, sabèm pas encara quin serà l’acòrdi comercial de l’UE amb lo govèrn del Reialme Unit.
 
 

 

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

trobat
3.

Que hè mei de 30 ans que los anglés arrefusan totas las règlas comunautàrias e que hèn puishèu a la construccion d'ua vertadièra Euròpa politica. Per un còp que se'n podem desgahar, ne cau pas insistir entà que demoren!!

  • 2
  • 0
francesc palma
2.

La votacion s'ha fait e ara cal acceptar lo resultat los de l'Union Europea e pas somiar amb truites.

  • 3
  • 0
lachaud
1.

L'òm tòrna tojorn sur lo resultat dau referendum. Quò es de bona guerra. Mas, la propaganda es menada per los poderos. Surtir o pas de l'Euròpe seria pas un problem si lEuròpe era democratic mas z'es pas.

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article