Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Genèva: Puigdemont a rescontrat los presidents d’Armènia e Bangladèsh e de dirigents d’autres estats

Lo president catalan en exili a participat a un forum de seguretat mondiala en i raportant l’impacte “organic e de seguretat” dins l’UE en seguida de la situacion en Catalonha

Lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, a rescontrat a Genèva lo president d’Armènia, Arman Sarkissian; lo president de Bangladèsh, Abdul Hamid; l’èx-president de Montenegro Filip Vujanović; lo primièr ministre de Lesotho, Bruno Motsoahae Thabane; e lo ministre de las Illas Salomon, Samuel Manetoali. La reünion d’aqueles presidents se faguèt ièr dijòus a l’ocasion del Forum Internacional de Crans Montana, una ONG creada en 1986 que se consagra a bastir un Mond melhor.
 
Puigdemont es un dels convidats a la 20a session annala del Homeland & Global Security Forum organizat a Genèva entre lo 24 e lo 27 d’octòbre per aquela prestigiosa organizacion internacionala sul tèma de la seguretat mondiala. Lo president catalan faguèt ièr son intervencion a prepaus de l’impacte “organic e de seguretat” dins l’Union Europèa en seguida de la situacion en Catalonha.
 
Segon l’organizacion, i intervenon tanben de representantas de govèrns e d’organizacions internacionalas, coma lo president d’Eslovènia, Borut Pahor; lo primièr ministre de la Republica de Democratica de Còngo, Bruno Tshibala Nzenzhe, e lo director general de las Nacions Unidas a Genèva, Michael Moller.
 
 

 

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" igualada (PP.CC.)
2.

Be pel President, i així comencem, i cada cop mes , a spain aviat no podran dir res, si es que en realitat, ja no ho poden fer ara...
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, El Tàrrega".

  • 0
  • 0
cataloccitá cataloccitánia
1.

Els contactes internacionals son vitals per la causa de la República catalana.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article