Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un nòu album numeric de musica metal en occitan

Entitolat Exaybachay, l’album conten nòu títols e se pòt escotar e descargar d’Internet

Es publicat un album de musica metal tot en occitan, del musician gascon Sarralhèr. Entitolat Exaybachay, l’album conten nòu títols e se pòt escotar e descargar sul sit sarralher.bandcamp.com/releases.
 
Al costat de cadun dels títols i a las paraulas de las cançons, e lo tèma instrumental entitolat “Bum” i conten un poèma del quite autor. Aquelas paraulas, “que parlan, entà abracar, de sentits, de sens de l'existéncia, de religion...” çò a dich Sarralhèr a la redaccion de Jornalet.
 
“Que precisi l’album qu’es a un 100% non tradicionau, qu’es donc ua volentat conscienta de la mia part de sortir la lenga deu son, segon jo, carcan”, çò a apondut lo musician.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bernatmm Tarba
4.

#3 Entà veir eras paraulas arreviradas en francés, que cau anar sus et siti "sarralher", a ont que i a era lista deras cançons, e tot simplament hèr un clic sus eth mòt "lyrick" que gés en vert sus nere.
Eras letras deras cançons apareishen, en un vertadèr gascon deras Lanas, damb un vocabulari arric de mòts que peguen a cada causa. Que me plasen aquesti poemas cargadis d'umanitat, paraulas de vita que pugen deth còr e deras tripas, que diden maus de cap e dolors personaus que son mès cridats peths decibels dera musica que peths cants dera votz.

  • 3
  • 0
Efrén Beltrán Roncal Montpelhièr - Barcelona
3.

Compreni pas las paraulas mas me sembla una bona causa de fugir per un còp del folclorisme e la tradicion ont son ligats l'occitan e l'occitanisme.

  • 4
  • 0
Domergue Sumien Ais de Provença
2.

#1 Es un excellent album qu'ajuda la musica occitana a se diversificar e a assumir totei leis estils. E es agradiu de l'ausir en gascon.

  • 11
  • 3
Araya (Tom)
1.

Aquò qu'ei bon! L' emancipacion gascona qu'ei en camin.

  • 9
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article