Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Torna Bastir per las municipalas de 2020, amb fòrça vam

An decidit de seguir l'accion entamenada per Bastir en 2014 dins un centenat de comunas e de la desvolopar per las eleccions de 2020

| Jiròni Picas
Las municipalas de 2020 comprendràn de candidaturas occitanistas dins tantas comunas coma se poirà dins tot lo territòri occitan (levat Aran, Valadas e Mónegue). D'elegits locals e de militants de diversas sensibilitats d'Occitània s'amassèron dissabte passat a Tolosa amb la tòca de "crear una coordenacion que permeta una preséncia visibla e eficaça de l’occitanisme a aquelas eleccions”. Dins aquel sens, an decidit de seguir l'accion entamenada per Bastir en 2014 dins un centenat de comunas e de la desvolopar per las eleccions de 2020.
 
La tòca del movement Bastir es de far intrar l'occitanisme dins las municipalitats e las intercomunalitats, coma un movement d'occitans actius, engatjats dins la vida sociala e l'animacion dels territòris, e amb la consciéncia de lenga, cultura e país.
 
Dins las setmanas avenidoiras, lo movement va organizar de reünions e de debats politics pertot en Occitània, dels Alps als Pirenèus. La reunion venenta se tendrà lo 9 de febrièr a Tolosa, e s'espèra l'adesion de mai d’engatjats.

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo raiòu Cevenas
7.

#3 Lo tòn de ma darrièira frasa èra ironica. De mau sentir a travèrs de l'escrich : èra justament l'utilitat de mon ponch d'esclamacion.

  • 1
  • 3
Laval Joan-Pèire ( Narbona ) Narbona
6.

Amb lo sosten , en 2014 , de BASTIR a la lista " Nouveau Narbonne " de Didier Mouly avèm obtengut desempuèi son eleccion :
1. Creacion de l'Ostal Occitan ,carrièra Joan Jaurés , en centre vila .
2. Sosten e bastiments per la segonda Calandreta de la ciutat.
3. Convidacion del Teatre de la Rampa .@
4. Votacion de la mocion del Collectiu Occitan per " l'occitan cada jorn a la television publica " .
5. Linha budgetaria de 120 000 Euros per las obras del Centre cultural occitan Montmorency en creacion .

Joan-Pèire Laval

  • 18
  • 0
Torrilh
5.

#1 Quitatz de garcejar, ai los pòts rumats.
Ne me faites pas rire, j'ai les lèvres gercées .

  • 2
  • 1
Plumalhonet Paradís
4.

Un bilanç de las accions dau "mandat" sortent de Bastir ? Qu'a donat lo periòd qu'a passat ?

  • 4
  • 0
Carlos
3.

#2 Renovelat.... desconas aqui ! es totjorn la meteissa sansonha e lo meteis repic !

  • 2
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article