Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Estrasborg: l’11 de novembre an issat lo drapèl alsacian sus la catedrala

L’estat francés fará sa denóncia perque “es illegal”, “perilhós” e “una manca de respècte en aqueste 11 de novembre”

| @PernelRichardot
Dimenge passat, 11 de novembre, apareguèt lo drapèl istoric alsacian roge e blanc, issat sus la catedrala d’Estrasborg. La bandièra foguèt probablament montada pendent la nuèch, e de matin los peirièrs de la Fondacion de l’Òbra de Nòstra Dama e los pompièrs se mobilizèron per lo retirar.
 
L’estat francés o va denonciar en justícia perque “es illegal e plan perilhós pels que son pojats e pels passants”. Mas sustot, segon la comuna, “es una manca de respècte en aqueste 11 de novembre”.
 
D’efièch, aquel jorn França festejava, d’un caire, l’armistici de l’11 de novembre de 1918 que metèt lo ponch final a una guèrra que costèt de milions de vidas pel revenge de la guèrra francoprussiana de 1870, e d’autre caire la consequenta annexion d’Alsàcia e de Lorena, sens quitament pas demandar l’opinion dels alsacians e dels lorens.
 
Justament per aquela rason, los abitants d’Estrasborg se mostravan plan contents quand vegèron lor drapèl sus la catedrala, del temps que las autoritats criticavan lo fach en lo qualificant d’illegal, de perilhós e d’irrespectuós, çò rapòrta France Bleu.




 





abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

G.Arfelli Bastia
11.

#5 Mais oui, mais oui, tourisme, amour, travail, comme c'était certainement le cas pour le préfet Erignac, c'est ça ?

  • 19
  • 1
B. Darnal
10.

#5 "Torisme, amor, trabalh", mas a que puta jogatz,quand aqueles Richardot e Fontanel se fan l'esplech directe del poder colonizaire francès e fan la morala als alsacians en lor servant a bodre l'ideologia parisiano-jacobina del roman "nacional" !! Puta de colonizaires !!!Quina vergonha !!!!

  • 14
  • 0
Jordi
9.

Ací teniu l'enllaç del fundador de l'empresa cervesera barcelonina "MORITZ". En Louis Moritz Trautmann (cognoms ben francesos com es pot comprovar) era alemany d'Alsàcia i va néixer en el poble de PFAFFENHOFFEN (nom ben francès com es pot comprovar)...

https://ca.wikipedia.org/wiki/Louis_Moritz_Trautmann

  • 15
  • 0
Alaric II
8.

#7 Los Francs e los Alamands son de germanics. Que s'expliquen entre eles a còps de massa s'o vòlon, mai que nos fiquen la patz ! Lor guèrra son pas de la nòstra cultura…

  • 1
  • 23
francesc palma
7.

Per aquels bocins de terra alemanha que los franceses arrebataren a cops de guerras.

  • 15
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article