Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Gilles Simeoni e Roger Torrent se son reünits

Lo President del Parlament de Catalonha a rescontrat lo president de Corsega a l’ocasion de la remesa dels Coppieters Awards a Edmondu Simeoni

| ACN
Lo President del Parlament de Catalonha, Roger Torrent, rescontrèt dissabte lo president del Conselh Executiu de Corsega, Gilles Simeoni. Pendent lor reünion, Torrent e Simeoni escambièron sus la situacion politica de cada territòri. D’efièch, l’elegit catalan expliquèt al còrs qu’ara es Catalonha qu’a de presonièrs politics “per aver defendut la democracia”. De son caire, Simeoni mostrèt tota sa solidaritat amb lo pòble catalan.
 
Puèi, Torrent e Simeoni anèron a la ceremònia de remesa del Prèmi Coppieters, que decernís cada an lo Centre Maurits Coppieters (CMC) e qu’ongan lo laureat es Edmondu Simeoni, paire de Gilles Simeoni.
 
La fondacion politica europèa, reconeguda pel Parlament Europèu, a autrejat ongan lo prèmi a Edmondu Simeoni per son prètzfach envèrs la defensa de la diversitat culturala e lingüistica, lo dialòg intercultural, los dreches de las minoritats, la patz e la democracia e l'antiracisme en Euròpa.
 
Edmondu Simeoni es lo paire del movement nacional còrs modèrne. Fondèt en 1970 l’Accion Regionalista Còrsa, la primièra organizacion autonomista de l’illa.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article