Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Segonda dimenjada de protèstas dels Gilets Jaunes

A París, los Aliscamps son venguts un prat batalhièr. Lo bilanç dins tot l'estat francés es d'un centenat de personas detengudas e d’una quarentena de nafradas

| @_Gilets_Jaunes_
La segonda dimenjada de protèstas del movement dels Gilets Jaunes a fach l'actualitat dins tot l'estat francés, e de rebucada dins la màger part d'Occitània. Cal ramentar que protèstan contra la pojada dels prèses dels carburants e las politicas economicas del president Emmanuel Macron. 
 
A París, los Aliscamps son venguts un prat batalhièr. Las autoritats avián enebit de manifestar sus aquela avenguda, çò que los manifestants an interpretat coma una provocacion. Atal, los Gilets Jaunes faguèron de barricadas amb la calada de la carrièra, del temps que la polícia francesa agarissiá los manifestants amb de canons d'aiga e de gases lacrimogèns. 
 
Segon lo ministre de l'Interior, Christophe Castaner, las protèstas son una consequéncia dels messatges de la cap ultradrechista Marine Le Pen. 
 
Las protèstas e los barraments d'estradas se son tanplan tenguts per tot l'estat francés. Lo bilanç es d'un centenat de personas detengudas e d’una quarantena de nafradas.

 


 




abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Una bona luita dels trabalhaires contra l'eliminacion de l'estat del benestar que s'havien pogut aconseguir. Contra lo govern imperant dels banquiers, solidaritat sindicala e luita per la fraternidat dels ciutadans. Non als salaris d'esclaus, non a la misèria salariala, non a la destruccions dels locs de trabalh. Unitat dels camisas jaunas !

  • 1
  • 0
Maurice Avinhon
2.

Es una tecnica plan conoissuda del poder. del temps del Clémenceau, los gropes anarquistas èran infiltrats per de provocators de la poliça.
Sufís pasque de metre qualques agents provocators deguisats en "ultra drecha", o "ultra esquèrra' per assajar de fa creire que los manifestants son de bolchevics o de nazis.
Ma cresi que foncciona pas mai (espèri...)

  • 4
  • 0
Pitaluga
1.

Per qualques testimoniatges qu'explican que los CRS an emplegats los gases tre la debuta, las cadenas de "informacion" contunha passa sens relambi los imatges de degalhs, que son pas que las meteissas repetidas. Se tracha de las estampar dins los cervèls, biais de far basic de la publicitat. La tactica es sempre la meteissa: ensajar de far passar per violents totes los manifestants per 4 excitats... excitats, òm se demanda per qui. Ièr, a "C politique", un cercaire del CNRS testimoniava d'una manifestacion de quand èra jove que la CGT aviá agafat qualques uns dels violents qu'avián reconeguts coma policièrs en civil, daissant entendre que las causas an pas cambiat. Amb Macron, Pasqua e Poniatowski son de retorn! Es aquò lo novèl biais de far de politica.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article